Sahrana, Novi Sad
M. Jošida
Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

Sahrana, Novi Sad , Foto: M. Jošida

Gradsko groblje u Novom Sadu bilo je malo da primi sve koji su došli da se oproste od Mirjane Janković i njenih roditelja, za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Mirjanin suprug Goran Janković (37).

Pre nego što je grobnica zatvorena, mlađi sin spustio je crvenu ružu na majčin kovčeg

Tužna povorka od nekoliko stotina ljudi išla je nemo iza kovčega, a rođaci su neprekidno grlili Mirjanine sinove, koji su i svedoci monstruoznog zločina koji je počinio njihov otac. Mirjanin stariji sin uplašeno je posmatrao sve što se oko njega događalo, a svaki put kada bi pogledao u beli kovčeg u kojem je ležalo telo njegove majke, dečak je drhtao. Prvo su u raku spušteni sanduci sa telima bake i deke, a kada su preko njih položili Mirjanin sanduk, desetogodišnjak je drhtavim glasom počeo da izgovara Očenaš. Pre nego što je grobnica zatvorena, njegov mlađi brat uzeo je crvenu ružu i spustio je preko majčinog kovčega.

Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

Sahrana, Novi Sad , Foto: M. Jošida

- Joj, Nadice, kakva nas je tragedija zadesila - tiho je jecala jedna starija žena na groblju.

Mirjanin stariji sin je potom vidno potresen seo na klupu kraj svog ujaka, koji ga je neprekidno tešio ne skrivajući bol, a kraj dečaka su stajala i četvorica sveštenika koji su služili opelo.

Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

Dečak zvao ujaka nakon zločina

Mirjanin stariji sin je, nakon što je video kako njegov otac Goran svirepo ubija Nadu, Branislava i Mirjanu, pozvao svog ujaka i rekao mu šta se dogodilo.

- Jedinu utehu porodici može da pruži to da bog vaskrsava pravedne. Nadam se da će isto učiniti i sa Mirjanom, Branislavom i Nadom i primiti ih pod svoje skute - rekao je jedan od sveštenika pokušavajući da pruži utehu ožalošćenima.

Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

Sahrana, Novi Sad , Foto: M. Jošida

Podsećamo, Mirjana, Branislav i Nada ubijeni su 24. maja u jutarnjim časovima u njihovom domu na Telepu. Sumnja se da je Branislava i Nadu zverski, udarcima macolom po glavi, ubio njihov zet Goran Janković, nakon čega je suprugu Mirjanu pretukao i zadavio, dok su deca sve gledala.

Monstrum je nakon zločina deci rekao da „nikome ne kažu da je tata bio tu“, a potom se dao u beg. Policija je tri dana tragala za njim i na kraju ga pronašla kako se krije na jednom brodu koji je bio usidren u Novom Sadu.

18+
Klikni da vidiš sliku
Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

Sahrana, Novi Sad , Foto: M. Jošida

Janković je na saslušanju hladnokrvno priznao da je počinio ubistvo. On je rekao da ga je na zločin naveo bes jer je dobio zabranu prilaska nakon što ga je Mirjana 11. maja prijavila za nasilje u porodici.

Sahrana, Novi Sad

M. Jošida

 

Ubici pritvor do 30 dana

Goranu Jankoviću, kome preti do 40 godina zatvora, nakon saslušanja je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ponavljanja dela i uznemirenja javnosti.

Kobnog 24. maja, nekoliko sati pre zločina, Goran je bio u kafani, iz koje je prvo otišao kući, a potom u tazbinu, gde je macolom krvnički ubio Branislava i Nadu, a potom je zadavio Mirjanu.

- Rekao je da mu je nešto kvrcnulo u glavi i da je rešio da ode kod žene da bi joj se osvetio jer ga je prijavila za nasilje. On je priznao da je tasta i taštu ubio macolom, a da je Mirjanu prvo pretukao, a potom zadavio - kaže izvor blizak istrazi. 

PROČITAJTE JOŠ: