OVO JE NEUOBIČAJEN SLUČAJ Milenin advokat razjasnio je tezu da "silovanje nije moguće ukoliko je nekome odstranjena prostata"

On je objasnio da ne može da kaže više kako ne bi bila prekršena obaveza čuvanja službene tajne

Jugoslav Tintor, Foto: Alo/ Ilustracija

Advokat Jugoslav Tintor odgovorio je za MONDO da ova tvrdnja još uvek nije izneta u sudnici i da nije ni čuo za tu informaciju, ali teza da "silovanje nije moguće ukoliko je nekome odstranjena prostata", nije zakonski tačna.

- Ono što mogu da kažem, bez toga da ulazim u lekarski i medicinski deo, jeste da to da li je Miroslavu Aleksiću odstranjena prostata, ništa ne menja u ovom slučaju. Iskaz se ovim ne kompromituje, jer je opis izvršenja krivičnog dela Miroslava Aleksića koji stoji u iskazu Milene Radulović takav da ove specifičnosti ništa ne znače - kaže Jugoslav Tintor.

On je objasnio da ne može da kaže više od toga kako ne bi bila prekršena obaveza čuvanja službene tajne, ali sama činjenica da se optuženi poziva na ovu zdravstvenu specifičnost, apsolutno ne utiče na tok postupka kada je u pitanju Milena Radulović.

- Po zakonu je silovanje kažnjiv čin koji je definisan kao obljuba. Laička javnost ne zna šta sve podrazuma krivično delo silovanja i kako je taj čin opisan. Mogu da kažem da ovo nije uobičajen slučaj i nešto na šta se prvo pomisli u slučaju silovanja - kaže Tintor.

Ipak, nije želeo da tvrdi da ova oklonost neće imati uticaj ni na jedan drugi slučaj devojaka koje optužile Miroslava Aleksića i kaže da će sve to svakako biti sagledano od strane veštaka.

Što se tiče fotografija i spornih snimaka koji su objavljeni u medijima, a na kojima glumica Milena Radulović nasmejana stoji pored Aleksića, Tintor kaže da su se one našle u javnosti zato što podbrana želi da relativizuje predmet.

- Vezan sam službenom obavezom i ne mogu da iznosim nešto što je Milena Radulović objasnila na 12 kucanih strana. Do detalja je opisan momenat pod kojim okolnostima je fotografija nastala i kada bi neko pročitao pola stranice, sve bi mu bilo jasno. Ali oni koji posežu za takvim "dokazima" zna da će to da osvane na naslovnim stranama, da je istraga tajna i da mi ne smemo da iznosimo okolonosti te fotografija, o kojima se između ostalog pet sati pričalo na saslušanju - kaže Tintor.

Što se tiče navodnih snimaka sa kamera koje postoje u školi glume Miroslava Alekića, advokat Milene Radulović kaže da ni ta tema još uvek nije pokrenuta u postupku niti su snimci u bilo kom trenutku navedeni kao jedan od mogućih dokaza.

- Nema nikakvih indikcija o tome i mislim da je i to jedan spin koji se provukao u javnosti, kako bi se devojke poremetile - kaže advokat.

Da podsetimo, advokat Miroslava Aleksića rekao je za MONDO da ako kaže, odbrana ima jake dokaze i čeka odgovarajući trenutak da ih iznese.

- Snimici koji se pominju u medijima čak nisu ključni ni važni. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala da bude jasna. Iz zdravstvenih razloga, Miroslavu Aleksiću je pre nekoliko godina morala da bude odstranjena prostata. Pa, da li čovek koji nema prostatu može da počini silovanje? Čekamo samo da vidimo sa čime se suočavamo, jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj isterati do kraja - rekao je Zoran Jakovljević.

BONUS VIDEO

Više o sličnim temama čitajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi