Milena Radulović
Alo! Nenad Vujanović
Milena Radulović

Alo! Nenad Vujanović

Milena Radulović, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Glumice Milena Radulović (25) i Iva Ilinčić (24) spremne su da se nađu oči u oči s Miroslavom Aleksićem (69), protiv koga su podnele krivičnu prijavu za silovanje i seksualno uznemiravanje, i da pred njim ponove svoje detaljne i iscrpne iskaze date u istrazi protiv njega.

Prema rečima njihovog pravnog zastupnika advokata Jugoslava Tintora, ove dve devojke smogle su snage da ne samo pred istražnim organima već i u javnosti ispričaju ono što im se dogodilo dok su pohađale školu glume kod Miroslava Mike Aleksića.

- Smogle su snage da izađu u javnost, a biće spremne i da se suoče sa Aleksićem, ako i kada bude došlo do takvog susreta. One apsolutno stoje iza onoga što su rekle i to pod zakletvom. Ni Milena, ni Iva, niti ja u njihovo ime nismo tražili institut zaštićenog svedoka, odnosno procesnu zaštitu u smislu da svedoče iz posebne prostorije preko zatamnjenog stakla i slično - objasnio je Tintor.

On je dodao i da su glumice svoje iskaze u tužilaštvu dale precizno i detaljno. - Činjenica da je svako saslušanje trajalo pet sati govori sama za sebe, dok činjenica da žrtve nisu tražile zaštitu identiteta prilikom svedočenja ide u prilog verodostojnosti njihovih iskaza, jer su spremne da stanu iza svojih reči. Mislim da to njihovim saglasnim tvrdnjama daje jednu dodatnu težinu - rekao je Tintor. Kako se očekuje, žrtve i osumnjičeni učitelj glume i reditelj prvi put oči u oči mogli bi da se sretnu ukoliko tužilaštvo podigne optužnicu i Aleksiću počne suđenje.

Bonus video: DOSIJE ALEKSIĆ - Advokati Ive Ilinčić dali su iskaz nakon glumičinog četvoročasovnog saslušanja

Pročitajte još: