Kikinda
Alo
Kikinda

Alo

Kikinda, Foto: Alo

Puklo kao eksplozija! Milan i Ivana Pašić iz Kikinde pukom srećom su ostali živi i u sekundi izgubili kuću bizarnim spletom okolnosti kada se devojka S. S. (36) iz ovog grada automobilom „opel vektra“ zakucala u sobu zbog čega je njihov dom sada neupotrebljiv za stanovanje. Pravo je čudo da su u nesreći koja se dogodila u četvrtak u 5 sati ujutru svi prošli bez većih povreda.

Jak udar poput eksplozije bombe prenuo je iz sna bračni par Pašić, ali i okolni komšiluk, kada se u njihovu kuću, iz još neutvrđenih razloga, S. S. (36) zarila automobilom u njihovu sobu u ulici Save Lipovanova. Ona je na krivini iz pravca centra produžila pravo, iščupala dva stara bagrema ispred kuće, iskrivila metalni stub i bukvalno probila zid debeo 70 centimetara uletevšu u sobu ovog bračnog para. Pukom srećom, u njoj nikoga nije bilo.

Preporučujemo:

- Ujutru oko pola pet trebalo je da ustanem za posao. Odložio sam alarm za još deset minuta, pa još za deset, na moju sreću. Negde oko 5 sati, kad sam se spremao da ustanem, tačnije u 5.05 sati, čuo sam neki prasak, kao eksploziju. U tom momentu uhvatila me je panika, nisam znao šta je, da li je eksplodirao bojler ili sat od plina. Supruga je počela da vrišti u krevetu i da viče. Pokušao sam da smirim i nju i sebe, jer je bio mrak, ništa se nije videlo. Otvorio sam vrata od hodnika i ugledao strašan prizor. Bilo je jezivo, video sam auto nasred sobe i bagrenje -uzrujano i još uvek u šoku prepričava ovaj stravičan događaj Milan i dodaje.

- U momentu sam zaboravio gde je izlaz iz kuće, pa sam preskočio kapiju, bos i u atlet majici. Supruga i ja smo došli do kola i ugledali ženu bez svesti koja nije davala znakove života. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu službu. Policajac je pokušao da ostvari kontakt sa njom i u jednom momentu žena je počela da diže ruke i mrda glavom. Pošto je izgubila dah, sa usana je mogao da pročita da je bole noge i leđa. Došli su vatrogasci, morali su da seku auto, jer je bio zaglavljen ispod tavanice - priseća se on.

U sobi čiji je zid probijen trebalo je da spavaju te večeri Milanova rođena sestra i četrnaestomesečna beba bračnog para Pašić, ali na sreću, ona nije mogla da dođe u Kikindu, pa su ćerku prethodno odveli kod njegove majke u Banatsko Veliko Selo gde je i prespavala.

- Na sreću svih nas prošli smo bez povreda, inače ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da je moja sestra bila u kući. Nesrećne večeri rekao sam supruzi da spavamo u njoj, ali je ona odbila i nagovorila ga da je pripreme za renoviranje koje su planirali sutradan. Spavali smo u dnevnoj sobi, jedan zid nas je delio od tragedije. Da smo bili na dva metra ili bliže, pitanje je da li bismo se probudili - priseća se Milan pod stresom.

Uzrok ovog strašnog događaja još nije poznat. Da li je žena zaspala za volanom ili je bila u alkoholisanom stanju, pokazaće istraga. Šteta na kući je prilično velika i od siline udara konstantno se obrušava. Sagrađena je od naboja, a Pašići su je kupili pre četiri godine. Starije je gradnje, pa su je Milan i Ivana vremenom adaptirali i u njenu rekonstrukciju uložili prilično novca.

Kako saznajemo, devojka koja je uletela kolima u njihovu kuću, pukim slučajem prošla je samo sa prelomom skočnog zgloba i noga joj je u gipsu.

Išli kod psihijatra

- Zaposlena sam kao medicinska sestra na terenu u Službi kućnog lečenja pri Domu zdravlja. Briga o devojci koja se zarila u njihovu kuću, dodeljena je našoj službi i ja bi trebalo da idem kod nje u kućnu posetu. Suprug i ja smo bili kod psihijatra i neurologa na pregledima i dobili smo bolovanje. Koliko će to trajati, ne znam, ali ćemo se ona i ja verovatno družiti kad se budem vratila na posao - prepričava čudan splet okolnosti Ivana.

Pročitajte još:

Tagovi