Miladin Kovačević
printscreen/Youtube/AP Archive
Miladin Kovačević

printscreen/Youtube/AP Archive

Miladin Kovačević, Foto: printscreen/Youtube/AP Archive

Kovačević je svojevremeno bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora jer je pre 12 godina prebio studenta Brajana Štajnhauera u Americi. Država Srbija je tada porodici pretučenog mladića platila 900.000 dolara na ime obeštećenja.

- Još od 2008. godine sam žrtva nezapamćenog linča u kom se u kontinuitetu prikazujem kao sociopata, monstrum i nasilnik... Tako je bilo i u ovom slučaju od pre nekoliko dana - kaže Miladin Kovačević (33), koji je nakon saslušanja u subotu pušten iz pritvora uz izrečenu meru zabrane komunikacije sa Tijanom T. i njenom sestrom.

Miladin Kovačević tvrdi da je ovaj događaj nastavak nezapamćene kampanje protiv njega.

- Živim pod lupom javnosti sve ove godine i svaki moj postupak dobija negativnu konotaciju čak i kada su činjenice u potpunosti na mojoj strani. Apsolutno se gnušam nasilja nad ženama i oduvek sam ga osuđivao, ali isto tako ne dozvoljavam da neko preko mog imena gradi sebi određenu reputaciju ili da preko navodne viktimizacije sebe mene stavlja u kontekst nasilnika. Na kraju dana svako sebe treba da bude u stanju da pogleda u ogledalo, ja sam to u stanju, a vi? - poručio je Kovačević.

Kovačević je u subotu na saslušanju negirao da je zlostavljao i mučio Tijanu T. i pretnjama ugrozio njenu sigurnost, kako je to ona tvrdila. Tokom iznošenja odbrane izjavio je da je Tijana uznemiravala njega i dodao da mu ona nije devojka, već da su povremeno imali intimne odnose.

- Priznao je da su se raspravljali i ispričao da je ona njega te večeri proganjala, lupala mu na vrata i uznemiravala ga, kao i da ga je udarala torbicom i gađala mobilnim telefonom kad je otvorio ulazna vrata - rekao je izvor iz istrage.

Pročitajte još: