„Mi smo Arkanovi, gde su pare!“

B. J. | vesti 2016-03-17 21:57:40 2016-03-17 21:57:40

Kemal Šakir (69) iz Niša doživeo je najcrnju noćnu moru kada su mu 17. marta, u gluvo doba noći, u kuću u Bovanskoj ulici, u naselju Beograd mala, upala trojica maskiranih razbojnika!

Branko Janačković

Uhvatili su ga za noge i izvukli iz kreveta, a onda počeli da biju vičući: „Mi smo Arkanovi, gde su pare“!

- Upali su oko 3.10. Jedan je počeo da me davi, a onda su usledili udarci u glavu. Sve u stanu su prevrnuli. Uzeli su mi celu ušteđevinu od 650 evra i 10.000 dinara od penzije koju sam imao - jada se Šakir, koji je penzionisani sudski prevodilac za turski jezik.

Iako ima velikog psa u dvorištu koje je ograđeno ogradom sa šiljcima i bezbednosnu kameru na ulazu u kuću, razbojnici su upali u njegov dom razvalivši rešetke na dnevnoj sobi, sa zadnje strane kuće. On kaže da je jedan razbojnik imao crnu kapuljaču sa belim prugama i da su mu se videle samo oči, a da ostale nije video jer je bio prestravljen od batina i pretnji.

- Vezali su mi ruke i noge kablovima od fena i od monitora kamere i usta da ne vičem. Ostali su tragovi na rukama. Uzeli su mu mi sve što sam imao i što sam stvorio za penzionerske dane. Jedva sam ostao živ. I šta sada da radim. Sad me je strah da zaspim - kaže Šakir.

Expand player
Pogledajte više