Brutalno silovao i ubijao žene
Foto: Shutterstock
Brutalno silovao i ubijao žene

Foto: Shutterstock

Brutalno silovao i ubijao žene, Foto: Foto: Shutterstock

Pored Miodraga Stoleta Trifunovića, „srpskog Džeka Trboseka”, koji je silovao i ubijao svoje žrtve, jugoslovenskoj prestonici velike probleme je zadavao seksualni manijak i mesar Mitar Sekulić.

Njihova imena su se spominjala u decenijama nakon Drugog svetskog rata zbog njihovih brutalnih ubistava, koja i dan-danas zaokupljaju pažnju javnosti. Mitar Sekulić, mesar iz Beograda, koji je odavao utisak normalnog i vrednog čoveka, koji profesionalno i s ljubaznošću obavlja svoj posao, imao je i svoje drugo lice, koje će Beograd dugo pamtiti. Noću se pretvarao u pravu zver i spopadao devojke i žene. Kao i Miodrag Stole Trifunović, imao je karakterističan „potpis”, međutim, policija mu je, kao i njegovom „kolegi”, teško ulazila u trag jer je bio snalažljiv i vešto je prikrivao dokaze.

Pročitajte još:

- Sekulić je proganjao svoje žrtve u kasnim večernjim satima, uglavnom u mračnim i neosvetljenim ulicama. Tihim koracima bi išao za žrtvom dok je ne sustigne. Iako se većina žena branila i otimala, pre ili kasnije bi ih napuštala snaga, a tada je počinjalo iživljavanje nad njima. Silovao ih je, a zatim davio. Ostao je upamćen po tome što je pored žrtava ostavljao primerke beogradskog lista „Borba” - navode raniji izvori i mediji.

List

foto: Alo

List "Borba", Foto: foto: Alo

Sekulićeva prva žrtva pronađena je 1948. godine u nedovršenoj zgradi u Cvijićevoj ulici u Beogradu. Mesar je prvu žrtvu, Milenu Petrović (30), odvukao u napuštenu zgradu, gde ju je silovao, a zatim zadavio. Sa nje je skinuo svu garderobu i asesoare, a zatim ih bacio, kako ne bi ostavio dokaz. Pored tela je ostavio primerak lista „Borba”. Godinu kasnije silovao je i zadavio maloletnu Jelu Đukić na Zvezdari, na potpuno isti način. Svaki put je pažljivo uklanjao sve što bi moglo da služi kao dokaz. Njegovi zločini su se najpre pripisivali Trifunoviću, a kasnije je utvrđeno da je ubica zapravo Sekulić, zbog čega su ga i nazivali Stoletovim naslednikom.

Glave su mu došle žene koje nije uspeo da ubije, zahvaljujući kojima mu je policija ušla u trag. Među njima je i Marija Mitrović, koju je brutalno silovao 1950. godine, ali nije uspeo da je usmrti. Tada je manijak dobio prvu prijavu. Pre Mitrovićeve je bilo nepoznato ko je monstrum koji ubija i siluje devojke po Beogradu. U narednih godinu dana je nastavio da napada žene, međutim, policija je zahvaljujući žrtvama prikupljala sve više informacija, zbog čega su kockice polako počele da se sklapaju. Godinu dana nakon napada na Mariju Mitrović mesar je priveden i osuđen na dugu zatvorsku kaznu.

Uhapšen na Železničkoj stanici

Godina rođenja i datum smrti Mitra Sekulića nisu poznati, ali svakako se pamti godina kada je uhapšen. Seksualni manijak je uhapšen u spektakularnoj policijskoj akciji na Železničkoj stanici 1951. godine. To je, prema ranijim navodima, bila zaseda organizovana do detalja i tada je konačno pao i drugi seksualni manijak. Osuđen je na višegodišnju kaznu zatvora, a ubio se nakon svađe sa cimerima iz ćelije.

 

 

 

Komentari (1)

vlajko

08.01.2019 18:26

I na osnovu toga je i snimljen film 'Davitelj protiv davitelja', tako sam čitao u štampi, mada, bilo je i posle nekih slučajeva, koji su u fioci završili. Na žalost.