Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Zlostavljanje, Foto: Shutterstock

Borivoje nas je još ranije posećivao žaleći se da ga bivša supruga maltretira. Što se tiče njegove sestre, ona je godinama dolazila i odlazila iz kuće. U policiji je sada ispričao šta se sve dogodilo, ali pitanje je koju težinu ima njegovo priznanje.

Ovo za "Novosti" kaže Radisav S., od prošle godine zakonski staratelj Borivoja S., osumnjičenog da je u Donjem Katunu kod Varvarina, u noći između 16. i 17. novembra, silovao rođenu sestru Boricu S. Zbog priče o navodnom nasilnom incestu meštani Donjeg Katuna su u šoku.

PROČITAJTE JOŠ:

- Da li sestra koja je optužila brata za silovanje ume da jasno razlikuje dobro od zla tek ostaje da se ispita - rekao je izvor iz istrage.

S obzirom na to da su i brat i sestra mentalno retardirani, a Borivoje čak sudskim putem 100 odsto lišen poslovne sposobnosti, incidenti u ovoj kući su počeli još dok je Borivoje bio u braku sa ženom koja je imala psihijatrijskih poteškoća. Kako saznajemo, za razliku od brata, nije bilo medicinskih elemenata da se ona liši samostalnosti i dobije staratelja. Smatrana je dovoljno snalažljivom da vodi računa o sebi i otuda je bila korisnik, a ne štićenik.

- Koliko sam upoznat sa predmetom, a informisan sam u ponedeljak, bili su pokrivani socijalno, a inače, nisu živeli kao jedna porodica - napominje za "Novosti" Miroljub Stojadinović, direktor Centra za socijalni rad u Ćićevcu, čije je odeljenje u Varvarinu. - Ostavićemo da istraga utvrdi šta se tačno dogodilo i da se utvrdi istinitost prijave.

Borica S. nije zadržana nakon pregleda na Odeljenju ginekologije i akušerstva u bolnici u Kruševcu, dok će se stručnjaci psihijatrije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu baviti u narednim danima slučajem osumnjičenog Borivoja S.

Policija me odvela kod lekara

Ja sam dobro, ništa mi sada ne fali - kaže za "Novosti" Borica S., čiju punu izjavu zbog više nelogičnosti i same retardacije koju ima ova nesrećna žena i ne možemo da prenesemo u potpunosti. - Ja sam sve rekla policiji, oni su me odveli kod lekara. Njega su isto odveli, da ga ispitaju. Nije me pre napadao.