Borča, policija, hronika, uviđaj
Alo / Dejan Briza
Borča, policija, hronika, uviđaj

Alo / Dejan Briza

Borča, policija, hronika, uviđaj, Foto: Alo / Dejan Briza

Devojčica je život izgubila u nedelju popodne, u povratku kući iz posete ocu u niškom zatvoru.

Nesrećna majka je u magnovenju, u kojem se nalazi od tragedije, jedva smogla snage da ispriča kako je mala Marta stradala.

- Ne daj bože nikome da doživi ovo što sam ja i od čega sam sigurna da se nikada neću oporaviti. U svoj muci sam čula mnogo verzija naše tragedije, a jedina je istina da smo se porodično vraćali se iz Niša gde smo posetili u zavoru mog muža Nikolu - priča potresena žena i dok joj suze same idu nastavlja:

- Kad smo stigli u selo Vukašinovac stric mog muža koji je vozio mene i decu, zastane pored puta jer se mom šestogodišnjem sinčiću išlo u toalet. Ja sam izvela njega i otišli smo samo dva metra dalje da dete obavi to što treba, a Marta je ostala sa dedom u autu. Međutim, i deda stric izađe iz kola, nenadajući se da će Marta izaći, ali ona je krenula odmah za nama i pravo istrčala na ulicu - priča iskreno u očaju Danijela, koja iz prvog braka ima ćerku tinejdžerskog uzrasta.

Ipak, poginulo dete je imalo posebno mesto u srcu majke, ali i čitave porodice koja je oplakuje neprestano.

O jezivoj slici nesreće Danijela priča trezveno, ali pamti samo ono što je videla pre nego je na asfaltu videla Martino telo bez glave.

- Poginula je na dva metra od mene, a da nisam ni znala to se sve odigralo u sekundi. Samo sam čula kuknjavu ovog dečka koji je udario. Pomislila sam da je udario dedu, ali vidim u kolika nema Marte. Izlećem na ulicu kod auta i vidim najgori mogući prizor na svetu. Automobil je Marti otkinuo njenu lepu glavu. Sve ostalo je ostalo košmar za mene od kad mi je do mozga došla činjenica da su se ugasile oči moje najlepše - nepomirljivo kaže nesrećna majka.

Pročitajte još: