Zoran Marjanović ne voli što će se smrt njegove supruge
Masanori Jošida,Alo
Zoran Marjanović ne voli što će se smrt njegove supruge

Masanori Jošida,Alo

Zoran Marjanović ne voli što će se smrt njegove supruge , Foto: Masanori Jošida,Alo

Prva suđenja pred Višim sudom u renoviranoj Palati pravde u Beogradu počeće 4. novembra, a već sutradan, 5. novembra, pred tim sudom treba da počne suđenje u predmetu najpraćenijem u medijima - suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Naime, kompletan Viši sud u Beogradu, izuzev Posebnih odeljenja za organizovani kriminal i ratne zločine, od ponedeljka 28. novembra vratiće se na staru adresu, u renoviranu Palatu pravde u Savskoj ulici.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

U saopštenju Višeg suda se precizira da će u renoviranu Palatu pravde iz sudskih zgrada u Timočkoj ulici i Tošinog bunara biti preseljeni Prvostepeno i Drugostepeno građansko odeljenje, Odeljenje za postupanje po zahtevima za rehabilitaciju i Odeljenje sudske prakse.

Takođe, iz sudske zgrade u Katanićevoj ulici u Palatu pravde vraćaju se Prvostepeno i Drugostepeno krivično odeljenje suda, Odeljenje za prethodni postupak, Odeljenje za maloletnike i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije. Zbog predstojeće selidbe, pisarnica Višeg suda u Beogradu neće raditi sa strankama od sutra, 24. oktobra, i tokom cele sledeće sedmice, do 4. novembra, izuzev u hitnim predmetima po zakonu i Sudskom poslovniku.

Pročitajte još:

U istom periodu, iz tehničkih razloga, neće biti u funkciji ni elektronska pošta suda, navodi se u saopštenju. Spiskovi rasporeda kabineta i sudnica koje će koristiti sudije pomenutih odeljenja Višeg suda u Beogradu biće istaknuti na vidnim mestima, kao i na samom ulazu u zgradu suda. Očekuje se da još neka odeljenja osnovnih sudova u Beogradu od naredne sedmice dobiju svoje sedište u Palati pravde, ali to će biti poznato narednih dana.

Rekonstrukcija beogradske Palate pravde, najveće sudske zgrade u Srbiji, od 26.000 kvadratnih metara, počela je u martu 2017. godine a završena u septembru ove godine. Pravosudna zgrada u Savskoj ulici spolja je zadržala prvobitni izgled, kao zaštićeno autorsko delo, a u njoj je izvršena kompletna rekonstrukcija sudnica i kabineta.

Ugrađena je aluminijumska stolarija, zamenjen je sistem grejanja i hlađenja, ventilacije, kao i strujnih instalacija. Pošta je sada smeštena u centralni hol zgrade, a u šalter sali je povećan broj šalter mesta.

Bonus video: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"