Misterija ubistva Marjana Jocića, jedna stvar nejasna našoj policiji

Ni u Tužilaštvu nemaju podatke na osnovu kojih bi im Jocić bio zanimljiv.

Marjan Jocić
Marjan Jocić, Foto: Printskrin

Zaječarac Marjan Jocić (39), zvani Maksa, čije je telo u poodmakloj fazi raspadanja nađeno u Brazilu, a tamošnja policija veruje da je ubijen hicima iz vatrenog oružja, u Zaječaru nije potpuno zaboravljen. Pored leša je nađen srpski pasoš na Jocićevo ime, koji je izvadio u gradu na Timoku pre ravno 10 godina i upravo je istekao. Policijama u Brazilu i Srbiji nije poznato čime se Jocić bavio.

- Jocić je ovde izvadio pasoš 2010. godine - navodi sagovornik Novosti iz MUP.

U Zaječaru je vrlo retko boravio. Više vremena je provodio u Beogradu, gde je bio poznat po nadimku Zaječarac.

Ni u Tužilaštvu nemaju podatke na osnovu kojih bi im Jocić bio zanimljiv.

- Nemamo saznanja da je ovde počinio neko krivično delo - navode u VJT. - Prema tome, sem što znamo da ima pasoš koji je izvadio u Zaječaru, o Jociću gotovo da nemamo više podataka.

Marjan Jocić bio je blizak prijatelj Saše Stojkovića (28) iz Zaječara, poznatijeg po nadimku Sale Bilder, koji je likvidiran sa tri hica u glavu ispaljenim iz neposredne blizine, 13. jula 2008. godine, dok je sedeo sa društvom na zaječarskom bazenu. Kako se na licu mesta posle ubistva moglo čuti, na Stojkovića je pucao nepoznati napadač, odeven u crno i sa fantomkom na glavi. U tom trenutku na bazenu su se kupali mnogobrojni žitelji Zaječara i okoline.

Policija, uviđaj
Policija, uviđaj, Foto: RINA

Napadač je Stojkoviću prišao dok je sedeo na stolici i u njega sa razdaljine od oko dva metra ispalio tri hica iz pištolja. Prema dostupnim informacijama, mladića je jedan metak pogodio u čelo, a dva u vrat. Stojković je preminuo na licu mesta. Ubica je posle zločina preskočio ogradu, seo na motor, koji ga je očigledno čekao, i izgubio se u nepoznatom pravcu. Ni do danas nije otkriven. Koliko je napadač bio vešt, svedoči i podatak da mnogi od kupača nisu ni primetili šta se dešava, a za pucnje su mislili da potiču od aktiviranja petardi. Tek kada su videli o čemu je reč, nastala je prava panika i svi su polegali na zemlju. Od neposrednih očevidaca moglo se čuti i da se ubica nijednom rečju nije obratio žrtvi.

Maksa je, saznajemo, smatran za najozbiljnijeg igrača u ekipi u kojoj je bio i Stojković. Navodno, oni su bili deo grupe koja se bavila kriminalnim radnjama, ali to nikada nije dokazano. Neposredno pre ubistva Saleta Bildera, Jocić se odselio u Sloveniju. I posle toga je retko navraćao u svoj grad...

Šta je stvarni motiv ubistva Marjana Jocića u Brazilu teško da će ustanoviti tamošnja policija. U Zaječaru se poluglasno priča da je Maksi, možda, stigla neka "presuda" posle svirepog ubistva njegovog kompanjona na zaječarskom bazenu pre punih dvanaest godina.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi