Dom zdravlja u Šapcu
Dom zdravlja Šabac
Dom zdravlja u Šapcu
Dom zdravlja u Šapcu, Foto: Dom zdravlja Šabac

- Sreća u nesreći je što je Borisav snažan momak, a da je tu, umesto što je otišla na teren, bila medicinska sestra, ko zna kako bi se to završilo. Pacijent je ušao u ordinaciju, izvadio nož i nasrnuo na Borisava. Nakon borbe izjavio je: „Došlo mi je da nekog moram da zakoljem!“ Strašno, šta se ovo kod nas dešava - kaže naš sagovornik iz Doma zdravlja.

Dom zdravlja izdao je saopštenje povodom najnovijeg slučaja nasilja u ovoj ustanovi: „Dom zdravlja Šabac oštro osuđuje svako nasilje, podsećajući da je naša koleginica na radnom mestu ubijena pre nepunih mesec dana, a taksista Čedomir Popović na svom pre samo dva dana. Apelujemo na sve da zaštite zdravstvene radnike i sve ljude koji posvećeno i profesionalno obavljaju svoj posao. Nedopustiva je ovakva eskalacija nasilja kojoj smo svedoci poslednjih nedelja.

Ljubinku pre mesec dana zaklao Vukašin Vilotić
Ljubinku pre mesec dana zaklao Vukašin Vilotić , Foto: Alo!

Tražimo od nadležnih da zaštite sve, kako se tragedija koju smo doživeli početkom januara ne bi ponovila. Stop nasilju - pravi imaju pravo”, navodi se u saopštenju šabačkog doma zdravlja.

Pre samo mesec dana pacijent Vukašin Vilotić nožem je ubio medicinsku sestru Ljubinku Popović (55) dok je bila na svom radnom mestu u ambulanti Doma zdravlja u Šapcu. Posle krvavog pira, Vilotić je seo mirno u čekaonicu, a po dolasku policije počeo da viče: „Ja sam je ubio, ja sam bolestan!“