Malčanski berberin
Alo.rs/Dragan Ilić
Malčanski berberin

Alo.rs/Dragan Ilić

Emil u svojoj vikendici u kojoj je pronaena Monika, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

- Shvatio sam da je upitanju život deteta i kenuo sam na manijaka nadčovečanskom snagom zaboravljajući da sam srčani bolesnik sa baj pasevima i njegovu pretnju da je naoružan - počinje svoju priču tek sada preplašeni Nišlija Emil Živić,koji je u subotu naveče u selu Pasjača, spasio otetu tinejdžerku iz Niša Moniku Karamanović (12) iz kandži surovog manijaka Ninoslava Jovanovića zvanog Malčanski berberin.

Posle deset dana izmicanja poterama manijak je pronađen u kući Emilove tašte u Pasjači.

-Od smrti tašte preko leta smo u njenoj kući, a zimi je povremeno obilazim. U subotu smo sa sinom Markom bili u košiluku da koljemo svinju, pošto smo mesari po zanimanju, pa sam svratio da obiđem kuću. Marko je ostao u kolima, a ja otišao u dvorište.

Malčanski berberin

Alo.rs/Dragan Ilić

Malčanski berberin, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

- Već u suturenu sam zapazio otvorena vrata, a na spratu sam čuo neki šum u sobi. Viknuo sam: Ko je?! i rekao sam - izlazi naoružan sam! Neko je s druge strane rekao "i ja sam naoružan".

- Tada sam sa terase pozvao sina da dođe, ali je on već video čoveka koji preko prozora izlaz razbijajući staklo, skače preko gelendera terase i beži ka bočnjaku - još uvek uznemiren priča Emil.

Marko je sa ulice video lik čoveka na prozoru i uzviknuo ocu da je to Ninoslav.

- Tog trenutka puklo je staklo na prozoru i video sam čoveka kako skače preko gelendera. Shvatio sam da je u pitanju život devojčice i pojurio sam na njega nadčovečanskom snagom ne razmišljajući da sam srčani bolesnik sa bajpasevima i njegovu pretnju da je naoružan. Trčao sam za njim oko 300 metara, a onda me je snaga izdala i stao sam što je on iskoristio da pobegne kroz voćnjak - dodaje Emil.

Malčanski berberin

Alo.rs/Dragan Ilić

Malčanski berberin, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

Emil se potom vratio u kuću.

-Čuo sam šum u sobi i pozvao "curo, curo"! Nije se javila, ali sam čuo tihi jecaj. Nisam smeo da uđem dok nije došla policija i preuzela dete - objašnjava Emil čiji je herojski gest nagnao manijaka u bekstvo.

- Čiko, nećete da me bijete, bile su prve reči preplašene devojčice upućene inspektoru koji je ušao u sobu a potom je dodaje, "molim vas, pozivite moju mamu" - navodi izvor iz istrage.

Malčanski berberin

Alo.rs/Dragan Ilić

Malčanski berberin, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

Prema potrošenoj struji za grejalicu, Emil pretpostavlja da je Ninoslav tu boravio sa detetom dan-dva. Stvari su izbačene iz ormara, a hrana pojedena i sok popijen.

Devojčicu je Hitna pomoć odmah prevezla u niški Urgentni centar gde je odmah posle dijagnostike konstantovano da je devojčica van životne opasnosti, ali je preplašena i puna raznoraznih modrica i ogrebotina a oko Pasjače se, u međuvremenu, okupilo na stotine vozila i više stotina policajaca, žandarmeraca i građana praveći obruč na području kojim je manijak bežao.

Malčanski berberin

Alo.rs/Dragan Ilić

Malčanski berberin, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

Nažalost do sutradan popodne rezulatata nije bilo. Oko sela su na sve strane policijska kola,patroal polciije iŽandarmerije i detaljno se pretresa svaka napuštena kuća,vikendica,brvnara.načinje n je i širi obruč ka susednim selima i užurbano se traga za manijakom zbog strepnje da njegova čud može da ga usmeri da izvrši novu otmicu. Prethodne noći u Pasjači i po susednim selima vlada strah, a i u toku dana ljudi ne puštaju decu samu kroz selo ili ka Nišu.

Posle desetodnevne potere, strepi se da je manijak ipak nekako uspeo da se izvuče iz obruča i krene u neko od svojih skrovišta koja je tokom leta pripremao i opskrbio hranom pripremajući otmicu. 

Potera se nastavlja...

Komentari (1)

S

30.12.2019 17:30

Samo deda je jurio manijaka :-)