Poprište porodične drame
Branko Janačković
Poprište porodične drame

Branko Janačković

Poprište porodične drame, Foto: Branko Janačković

Krvava drama odigrala se u porodičnom stanu u Dušanovoj ulici prekjuče oko 14.30, nakon svađe koju je inicirao P. S..

- Majci je posle svađe naredio: „Hajde, skoči kroz prozor!“ Ona je odbila, budući da se stan nalazi na devetom spratu, a sin joj je zadao udarac pesnicom u glavu. Sestra je pokušala da joj pomogne, ali se nasilnik okomio i na nju. Nekoliko puta je i nju udario pesnicama u glavu tokom rvanja - kaže naš izvor.

Žene su istrčale u hodnik u pokušaju da pobegnu. Tada je P. S. potegao kuhinjski nož na majku.
- Majka je zadobila posekotine po prstima. Nakon toga joj je zadao ubod u usta i povredio je. Sestra je na kraju uspela da mu oduzme nož iz ruke i polomi ga - dodaje naš sagovornik.

- Žena je zadobila posekotinu donje usne i posekotinu nepceta, jer je nož prošao kroz usta. Povrede su mogle da budu smrtonosne, jer je sečivo moglo da joj preseče arterije i vene u ustima - kaže prof. dr Miško Živić, direktor ORL klinike. Nasilnik P. S. je odveden u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, jer boluje od akutne psihoze.

On je 2009. skočio sa devetog sprata zgrade u Dušanovoj ulici i preživeo. Sa visine od oko 25 metara pao je na „reno 5“ ispred ulaza. Tada je sa teškim povredama, prelomom rebara i povredom grudnog koša, prebačen u Klinički centar u Nišu, ali se uspešno oporavio. Posle toga je lečen na Klinici za psihijatriju, a ovo mu je sada prvo lečenje u Toponici.

Komentari (1)

GLUMICA

21.05.2016 10:41

jadne su porodice sa psihickim bolesnicima. Prepustene same sebi.Vise se odvaja za pe.ere i paradiranje nego za bolesne osobe koje mogu da ugroze porodicu i najblize.