Vida Milić, Dobrila Milić
Privatna arhiva
Vida Milić, poginula kod Kaća

facebook

Propotovala svet, a poginula nadomak kuće, Vida Milić Foto: facebook

* Vida i Dobrila Milić poginule kod Kaća

* Vraćale se sa letovanja kada je na njih naleteo automobil

* Dobrilin verenik u teškom, ali stabilnom stanju

Njihova kuća u Ulici Nikole Tesle bila je juče puna ljudi, koji su došli da im izraze saučešće, a neutešna je bila njihova najstarija ćerka Dragana Popadić.

Dobrila Milić nije dočekala svoju svadbu

facebook

Dobrila Milić nije dočekala svoju svadbu, Foto: facebook

- Odoše anđeli moji, lepotice moje… Bile su na odmoru u Egiptu s Dobrilinim dečkom Nebojšom, a poginuše nam skoro na pragu kuće - slomljena od bola ispričala je majka Ruža, koja je gledala i grlila slike svojih ćerki uramljene u crni flor.

Pročitajte još:

 

Ruža Milić sa ćerkom Vidom, Dobrilom i Draganom

facebook

Ruža Milić sa ćerkom Vidom (21), u sredini, Dobrilom (27) i Draganom (29), levo, Foto: facebook

Rođaci porodice okupili su se juče kod Bore i Ruže, a dvorište je bilo puno automobila koji su došli iz Srbije i Bosne, odakle je rodom majka devojaka.

Ljiljana Milikić Mandić se zakucala u auto

facebook

Ljiljana Milikić Mandić se zakucala u auto u kojem su bile setre i poginula, Foto: facebook

- Bora i Ruža nisu znali da su im ćerke poginule sve dok im nije došla policija negde u pet popodne. Najpre su tužnu vest saopštili majci Ruži, koja je suprugu Bori samo rekla: „Poginule nam naše Vida i Dobrila“. Kada je to čuo, Boro je od tuge pao na kolena - rekao je za „Alo!“ meštanin Đurđeva.

Danas sahrana sestra u Đurđevu

Zbog tragične smrti sestara Milić u opštini Žabalj danas je proglašen dan žalosti. Sestre će biti sahranjene takođe danas, u 14 sati, na seoskom groblju u Đurđevu.

 Kako saznajemo, selo je strašnu vest čulo ranije, ali su pazili da niko pre policije ne dođe kod roditelja nastradalih devojka.

- Borina braća i rođaci su dežurali da niko ne dođe u njihovu kuću, a ušli su kod njih nakon odlaska policije. Onda su svi ušli u kuću. Znamo da su na tabletama za smirenje i da nastoje da izdrže i sahrane svoje najmilije. Boro je ionako bio slab i mršav, ne znam kako će ovo da preboli -kaže jedan prijatelj porodice.

- Obe sestre su bile divne. Vida je završila srednju ekonomsku, a Dobrila je studirala pravo. Radile su u fabrici „Lear“ u Novom Sadu, a bili su na kolektivnom godišnjem odmoru, koji je trebalo da se završi juče. Vida je živela s roditeljima koji su se bavili poljoprivredom, a Dobrila s dečkom Nebojšom, koji je sam teško povređen i njegovi su došli kod roditelja devojaka. Nadamo se da će biti bolje. Eto, proputovale su čitav svet, a poginuše samo 15 kilometara daleko od kuće - rekao je za „Alo!“ jedan od rođaka Milića.

Poginule na licu mesta

Tajnug, Jaroslav Pap

Poginule na licu mesta, Foto: Tajnug/Jaroslav Pap

U nesreći je učestvovao i Dobrilin verenik Nebojša Aleksić (27). Oni su bili u autu „alfa 147“, koji je vozio Aleksić, kada je na njih naletelo vozilo „opel meriva“, kojim je upravljala Ljiljana Milikić Mandić (52) iz Novog Sada, koja je takođe poginula.

Prema prvim rezultatima istrage, nesreću je izazvala Ljiljana Milikić Mandić koja je velikom brzinom uletela u suprotnu traku, iz pravca Novog Sada ka Žablju, zakucavši se u auto u kojem su bile sestre i Nebojša.

- Ljiljana je bila veoma dobra žena i mnogo je volela umetnost. Bila je prava dama - rekli su za „Alo!“ njeni prijatelji.

U Kliničkom centru Vojvodine saznajemo da je Aleksić i dalje u teškom, ali stabilnom stanju.

Bonus video

Horder na Zvezdari