Nikola K.
Facebook printscreen
Nikola K.

Facebook printscreen

Nikola K., Foto: Facebook printscreen

 - Novine su ocrnile mog sina pre policije i suda dovodeći ga u vezu sa ubistvom u Slovačkoj. Moj sin nije ubica. Ovde je bio sportista, igrač i fudbalski sudija, a u Bratislavu je otišao trbuhom za kruhom. Ne znam detalje događaja, ali tvrdim da moj sin nije ubica - saopštila je kroz suze, hvatajući se za glavu i kosu, Biljana Đorđević, majka Slavka Đorđevića, osumnjičenog za učešće u ubistvu Nikole Kosanića u centru Bratislave.

Policija je oko pet sat ujutro dobila dojavu da kod Glavne pošte leži mladić bez svesti. Odmah je pozvana i Hitna pomoć. ali je lekar brzo utvdio da je mladić mrtav. Bio je to Kosanić, mladić iz Sopota koji je došao na privremeni rad u Bratislavu.

Policija je na osnovu snimaka sa zaštitnih kamera odmah počela potragu za mladićima koji su te noći bili u društvu sa ubijenim Kosanićem.

Na spisku osumnjičenih pored mladića iz Makedonije za koga postoji osnov sumnje da je Kosaniću naneo smrtonosni udarac lomeći mu pršljen na vratu, kao akteri tuče navedena su još četiri mladića od kojih su dvojica u bekstvu i dvojica Aleksinčana, Slavko Đorđević (21) i Jovan Milošević (26).

Oni su sutradan pokušali da se vrate u Srbiju, ali ih je mađarska policija zaustvaila i zadržala u pritvoru.

- Video sam na internetu i čitao iz novina, ali nikakvih zvaničnih informacija nemam. Zvao sam Ministarstvo pravde i MUP Srbije, ali telefonom niko ništa neće da mi kaže. Ne znam gde su sada, da li još u Mađarskoj ili Slovačkoj. Čim saznam krenuću tamo da mu se nadjem. Blate Slavka po novinama kao siledžiju. Bio je istaknuti sportski radnik. Činjenica je da su ga prozivali za neku tuču, ali tada je bio napadnut i branio se, nije imao kud. Nije krao, nije narkoman niti diler, tražio je samo posao i svoje mesto pod suncem, dodaje Darko Đorđević, rođeni Slavkov brat.

Ovo je Nikola (22) koji je brutalno ubijen u Slovačkoj, otišao da radi kao fizikalac, pa doživeo strašnu sudbinu

AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 10.12.2019. 11:25 Tuga Nikola K., Foto: Facebook printscreen U Bratislavi, glavnom gradu Slovačke, u nedelju popodne pronađen je leš mladog Srbina, a saznaje se da je reč o Nikoli K. (22) iz Malog Popović kod Sopota. - Nikola je jako dobar momak, samo reči hvale imaju svi za njega, svi smo u šoku!

Otac uhapšenog Slavka Aca Đorđević, zbog govorne mane teško se izražava, ali uspeva da sroči i kaže koliko mu je teško.

- Žao mi je što je taj mladić u Bratislavi stradao i saosećam u žalosti sa njegovom porodicom. Slavka smo čuli pre nedleju dana. Reče da su sa Jovanom zajedno i da se druže sa Srbima, radnicima. Nije spominjao nikakve probleme, cilj mu je bio, kao i nekoliko puta kada je išao u Slovačku, samo da nešto zaradi i donose novac kući. Kako se to desilo, ne znam - kaže vidno uznemiren i kroz plač Slavkov otac, Aca.


Prema saznanjima iz slovačke štampe tragedija se dogodila posle sedeljke u kafani. Navodno Kosanić je pokušao da uzme flašu viskija da više ne piju, što je izrevoltiralo Makedonca i udario ga je flašom. Šta je potom bilo i kako se nastradali mladić našao na ulici, utvrđuje slovačka policija.

ĐORĐEVIĆI U ŠOKU

Zločin u Bratislavi uneo je nemir i stvorio šok i u porodici osumnjičenog Jovana Miloševića. Rođaci izbegavaju susret s novinarima ojađeni zbog osude pre zvanične istrage.

- Miloševići su ugledna porodica. Doselili su se pre nekoliko godina sa Kosova i Metohije. Otac Jovanov i dalje radi na Kosmetu, a njegova sestra je ugledni profeor. Njega sam vijao kako uveče često negde odlazi i neko ga dovozi rano ujutro, Negde je radio noću, možda u kafiću nekom ili kao obezbeđenje. U kraju nikada nije pravio probleme. Čuo sam da je se bavio sportom - kaže komšija.