Deponija
Rajko Ristić
Deponija

Rajko Ristić

Deponija, Foto: Rajko Ristić

Kako saznajemo, sumnja se da je devojku porodila jedna starica iz njenog sela jer je ona krila trudnoću od svoje porodice. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je beba rođena živa, ali ima naznaka da je porođaj nastupio ranije i da je devojka bila između šestog i devetog meseca trudnoće.

Forenzika

Alo/ Vladimir Marković

Forenzika, Foto: Alo/ Vladimir Marković

- Devojka se sada nalazi u bolnici, gde je čuvaju policajci, jer se strahuje da bi mogla i sebi da naudi. Bebu je navodno rodila u prodavnici, ali niko ne može da kaže ko je otac deteta. Dete je posle porođaja stavila u praznu kesu od deterdženta, a onda ga je bacila na deponiju, koja se nalazi na svega 100 metara od njene porodične kuće. Ceo slučaj je otkriven kada se porodilja javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu i požalila se na bolove - navode meštani sela Batote.

Prema rečima naših sagovornika, devojka u početku nije želela da ispriča šta se tačno dogodilo.

Deponija

Rajko Ristić

Deponija, Foto: Rajko Ristić

Javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu Milan Mihajlović potvrdio je za medije da je osumnjičenoj devojci određena mera zadržavanja i da je donet nalog za obdukciju mrtve bebe. To znači da će devojka morati da ide u pritvor čim lekari potvrde da se oporavila. 

Rodila dete u šumi?

Meštani sela Batote kažu da postoji nekoliko verzija nemilog događaja.

- U selu se prepričava da se devojka navodno porodila u šumi i da je bebu zavila u neku kesu od deterdženta za veš i bacila. Posle toga joj je navodno pozlilo kod kuće, pa su je roditelji odveli kod ginekologa u Brus, gde je utvrđeno da se porodila - navela je meštanka koja je insistirala na anonimnosti.