Mahao je pasošem i pričao na francuskom

Tanjug | vesti 2017-06-15 13:16:04 2017-06-15 13:16:04

Ispitivanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona

promo

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkim neredima na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Sud je ispitao troje svedoka iz Hitne pomoći koji su prvi stigli da Tatonu pruže pomoć, ali su oni uglavnom rekli da se ničega ne sećaju, sem da im je stradali mladić pokazivao svoj pasoš i govorio nešto na francuskom.
Sledeće suđenje zakazano je za 18. jul, kada se očekuje ispitivanje svedoka iz Švedske koji nije saslušavan tokom prvog postupka.

Puzigaći se suđenje ponavlja jer je zbog bekstva bio osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora, da bi nakon šest gopdina skrivanja bio uhapšen u Atini.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godinem, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Puzigaća se za vreme bekstva zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava.

Na početku suđenja u aprilu je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

Optužen je kao jedan od organizatora navijačkih nereda.

U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeni postupak za ubistvo Tatona vodi se i prema Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu, bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, a nedavnom novom presudom, nakon ponovljenog suđenja na 12 godina zatvora.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Expand player
Pogledajte više