uznemirujući sadržaj
Shutterstock, Alo
uznemirujući sadržaj

Shutterstock, Alo

uznemirujući sadržaj, Foto: Shutterstock, Alo

 

Fotografija Lune Firulović (3) u mrtvačkom sanduku, koju je očuh Zoran Albić (29) iz Prahova kod Negotina nasmrt pretukao samo zato što mu je smetao njen plač, pojavila se juče na Fejsbuku na profilu „Pravda za bebu Lunu“ i izazvala lavinu osuda tog zverskog ubistva! 

Luna F

Facebook printscreen

Luna F, Foto: Facebook printscreen

 

Slika nedužne devojčice, obučene u belo, sa podlivima na licu, uznemirila je ljude u Srbiji i regionu, koji su u brojnim komentarima najoštrije osudili zločin i zatražili od nadležnih da očuh, koji je priznao ubistvo, kao i Lunina majka Vesna Firulović (24), osumnjičena za prikrivanje, budu najoštrije kažnjeni.

 

Policija, Uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

 

Nesrećna devojčica sahranjena je juče u selu Slatina, gde živi njen otac Dragan.

- Pogrebnici koji su juče pripremali sahranu grcali su kada su videli leš zverski pretučenog deteta. Da li je moguće da postoje takvi monstrumi? - kroz suze je pitao jedan meštanin.

Očuh i majka, Negotin

Facebook

 

 

Majka nesrećne devojčice je pre mesec dana sa detetom pobegla kod svog školskog druga Zorana, sa kojim je počela ljubavnu vezu. Ona je 27. maja zajedno sa njim odnela Lunu u bolnicu, a oboje su tvrdili da je dete palo sa neograđene terase. Pregledom je utvrđeno da je Luna nasmrt pretučena, pa su oboje uhapšeni. Zoran je na saslušanju priznao da je tukao dete, dok je Vesna tvrdila da je nju izbacio iz kuće, a dete ubio iza zaključanih vrata. Oboje su zadržani u pritvoru, a u nastavku istrage će biti na posmatranju psihijatara i psihologa.
Na Fejsbuku su se nizali komentari, koji su osuđivali majku i njenog ljubavnika:

- Da li neko može da gleda ovu sliku i da ostane ravnodušan?! Kako skot bez milosti udara malog anđela, koji doziva svoju majku?!

Uviđaj nakon ubistva

Nenad Vujanović

 

 

- Ne mogu da shvatim da ima toliko monstruma, počev od njene majke, koja nije učinila ništa da je zaštiti. Uzeli su joj detinjstvo, uzeli su joj život... Na način na koji ne zaslužuje ni životinja, a kamoli jedan anđeo. - - Bože dragi, gledam sliku i ne mogu da verujem kako neko može biti toliki monstrum da ovako nešto učini malom detetu, koje nema snage da se bori i zaštiti - samo su neki od navoda ispod Lunine slike.

Mnogi tvrde „da je smrtna kazna preblaga“ i opisuju kako bi kaznili očuha i majku.

Očuh devojčice

Facebook

 

- Krsta mi, zubima bih ga raskomadao, u zatvoru ga to čeka.

- Prvo je ova monstrumka, koja sebe naziva majkom, odvojila dete od brata i tate, a potom ga odvela kod zverskog ubice! Dajte mi pištolj, ja bih ih pobio bez razmišljanja.

- Da kamen zaplače, neki ljudi ne zaslužuju da se zovu roditelji.

- Obezbediću majci finu dobrodošlicu, samo da se čujem sa drugaricama iz KPZ-a - ogorčeno su poručivali prijatelji grupe „Pravda za bebu Lunu“. 

Očuh osuđivan zbog nasilja

Obdukcija nastradale devojčice, kako je rečeno u tužilaštvu, isključila je mogućnost da su povrede mogle da nastanu padom sa terase. Više detalja o povredama na telu i njihovom nastanku znaće se kada izveštaj obducenata bude dostavljen tužilaštvu.

- Za sada ne postoje indicije da je devojčica bila zlostavljana pre ovog tragičnog događaja, ali takvu mogućnost ne treba isključiti, pošto je Albić ranije osuđivan za nasilničko ponašanje - saznajemo u tužilaštvu.

 

 

Napustila školu pre udaje, pa pobegla od muža

Meštani sela Slatina kod Negotina, odakle je Vesna, kažu da je ona bukvalno pobegla od muža kod Zorana.

- Ostavila je muža i starijeg sina od pet-šest godina. Završila je samo osnovnu školu. Krenula je u srednju, ali je napustila školovanje i udala se za čoveka od kojeg je nedavno pobegla. Nigde nije radila, a ostavljeni muž je nadničio po selu. Video sam ga sa sinom u prodavnici. Nastavio je da živi, a samo on zna kako mu je u duši... Za Vesnu se ranije nije čulo „da ide s muškima“, ali se od detinjstva smejala bespotrebno i izvodila kerefeke - kaže meštanin Slatine. S. B.

 

Komentari (1)

Vesnas

31.05.2019 07:09

Smrtna kazna za monstruma!!! Mala princeza neka pociva u miru. Dusica mala...