Tumane
Alo.rs/Vladimir Marković
Tumane

Alo.rs/Vladimir Marković

Tumane, Foto: Alo.rs/Vladimir Marković

Bahati razbojnici su pobacali ikone i razvalili dve celivaonice koje su smeštene u isposnici, a kutiju za prilog, koja se nalazila na ulazu isposnice, bukvalno su odvalili i odneli!

Mladić poginuo

facebook.com

Mladić poginuo, Foto: facebook.com

 

 

U manastiru kažu da ne pamte takvo svetogrđe i da ne znaju ko je mogao da ukrade novac.

Prva krađa za šest vekova

Manastir Tumane kraj Golupca postoji već šest vekova i nedeljno ga posete hiljade vernika. Kutija za priloge već godinama stoji kraj ulaza u isposnicu i bratija je nikada nije sklanjala jer, sve do pre dva dana, nikome nije palo na pamet da krade iz ove svetinje, jer su brojni vernici tu isceljeni.

- Kada smo prišli isposnici, videli smo da je odvaljena i odneta kutija u koju su vernici ostavljali priloge. Unutra su porušili ikone i obili celivaonice - rekao nam je jeromonah Dimitrije, iguman manastira Tumane.

On kaže da se ne zna koliko su novca lopovi odneli i dodaje da se tako nešto nikada nije događalo u manastiru. Bratija je odmah sredila nered, dok krađa, prema rečima igumana, nije prijavljena policiji.

- Zbog možda nekoliko hiljada dinara oskrnavili su isposnicu i napravili veću štetu time što su iščupali kutiju - tužno nam kaže iguman.

PROČITAJTE JOŠ: