Lopov Provalnik Razbojnik Fantomka
Shutterstock
Lopov Provalnik Razbojnik Fantomka

Shutterstock

Lopov Provalnik Razbojnik Fantomka, Foto: Shutterstock

Juče je u Timočkoj ulici na Vračaru došlo do pokušaja provale u stanu koji se nalazi u visokom prizemlju zgrade. Razbojnici nisu uspeli u svojoj nameri već su pajserom oštetili vrata i pobegli.

Nakon obavljenog uviđaja i uzimanja otisaka, policija je ustanovila da su u pitanju bila dva počinioca koji su preskočili zid zgrade i ušli u zajedničko dvorište na koje ovaj stan ima izlaz.

Pokušali su da obiju aluminijumska vrata soba sa dvorišne strane, zabijajući pajser u ram, takođe oštetivši roletne i komarnike. Provalnike je u njihovoj nameri sprečio neko od ukućana koji se vratio u stan, ali pričinjena šteta koja je nastala je dosta velika.

Međutim, prema rečima policije, poslednjih dana ovakvih slučajeva je na Vračaru bilo nekoliko, s tim što su lopovi uglavnom uspevali da uđu u stan. Zabeležen je i slučaj pljačke u kojem je provalnik opljačkao stan dok su ukućani bili u njemu, ne primetivši kako on operiše po sobama.

"Stanovi u prizemlju su prvi na meti provalnika. Pre nekoliko dana opljačkan je jedan nekoliko ulica dalje dok su stanari bili odsutni. Nisko i visoko prizemlje, čak i prvi sprat na koji se lako može popeti malo većim merdevinama uglavnom su meta. Svi koji žive u tim stanovima trebalo bi da stave rešetke ili ugrade alarm koji odvraća lopove", rekli su iz MUP-a.

Pročitajte još: