Ljubiša Buha prima pretnje od nepozantih osoba
Masanori Jošida/Alo
Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta

E-stock, Miloš Rafailović

Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta, Foto: E-stock, Miloš Rafailović

Boško Buha Bole (29), sin prvog srpskog svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta (56), odbio je da sklopi sporazum o priznanju krivice po kojem bi dobio 10 meseci kućnog zatvora za teške povrede koje je navodno naneo Aleksandru Stojanoviću Saletu (45), bivšem telohranitelju svog oca, saznaje “Alo!” od izvora bliskih istrazi.

Treće osnovno javno tužilaštvo ponudilo je Čumetovom sinu nanogicu, ali je on to kategorički odbio, navodeći da Stojanoviću nije mogao da nanese teške povrede jednim šamarom. Izjavio je da povrede bivšeg telohranitelja datiraju odranije. Zbog toga će se obaviti superveštačenje, da bi se utvrdilo da li je Stojanović zaista imao potres mozga, kao što se navodi u medicinskom izveštaju.

Sagovornik “Alo!” dodaje da je za Buhu otežavajuća okolnost to što je u januaru prošle godine prilikom saobraćajnog incidenta u Surčinu napao policajca, koji nije bio na dužnosti. Protiv Čumetovog sina i njegovog brata od strica Nikole Buhe (27) tako je povučena optužnica razbojništvo, za šta su prvobitno bili osumnjičeni.

Ivana Buha

Vladimir Marković/Alo

Sumnjaju da je bivši telohranitelj snimao Čumetovu kuću po nalogu Ivane Buha, Foto: Vladimir Marković/Alo

Stojanović je povukao iskaz da su mu braća Buha iz novčanika uzeli 500 evra i da su mu vratili 200 evra tražeći da ćuti o incidentu.

Boško Buha je izjavio da su do Stojanovića otišli jer špijunirao Čumetovu kuću i snimke dostavljao Čumetovoj bivšoj supruzi Ivani Tulović Buhi. Naveli su da poseduju snimke na kojima se vidi kako se mota oko Čumetove kuće i istakli da je navodno narkoman koji je za novac spreman sve da učini.

Boško Buha je još u pritvoru, dok je Nikola pušten na slobodu.

Stojanović je za “Alo!” izjavio da nije snimao Čumetovu kuću, ali da je “možda slikao”.

- Nije tačno da sam narkoman niti da sam bilo kakve snimke dostavljao Ivani Buhi - rekao je Stojanović.