Tragedija, Železnik
E-stock/ Miloš Rafailović
Tragedija, Železnik

E-stock/ Miloš Rafailović

Tragedija, Železnik, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

Ljubica Stajić (61) zapalila je svoj stan u Železniku, a onda skočila s terase i preminula na mestu! Komšije kažu da je vodila žestoku borbu s investitorom i da je izvršila samoubistvo razočarana zbog prevare!

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

 

Tragedija se dogodila u sredu po podne u ulici Lole Ribara broj 45, u Železniku. Njeno telo je uočeno na betonu u uskom prolazu između zgrada. Skočila je s visine od više od tri metra, a smrt je nastupila odmah. Stan nesrećne Ljubice potpuno je izgoreo, a komšije kažu da vatra zahvatila čak i njeno telo. 

Komšija: Bila je dobra, ali aljkava

Prema rečima komšija, Ljubica Stajić nije jedina koja u toj zgradi ima probleme zbog investitora.

- Ljubica je bila dobra i kulturna. Lepo se javljala, ali je odavala utisak da je malo nemarna i aljkava - rekao nam je jedan komšija.

- Mislim da je reč o samoubistvu iz očajanja. Bila je duševna bolesnica, usamljena, razvedena, deca je nisu prihvatila. Imala je sina, on je negde na brodu, i ćerku. Kupila je krov nad glavom, ali se ispostavilo da joj je investitor prodao „nepostojeći“ stan.

- Jednom je već pokušala samoubistvo čekićem i tada su je odveli u Specijalnu bolnicu „Dr Laza Lazarević“. Tamo je provela neko vreme, a kad su videli da nije skroz luda, vratili su je kući - kaže advokat Radivoje Prikić, komšija i pravni zastupnik pokojnice.

Ljubicu je, prema Prikićevim rečima, dotukla situacija sa stanom, zbog čega je prestala da pije lekove i odala se alkoholu.
- U zgradi ima 11 stanova, a njoj je prodat stan koji nije mogla da uknjiži. Pokrenut je postupak, ali je to prvostepeno odbačeno. Objasnio sam joj situaciju i bila je razočarana. Sve joj se skupilo, nije mogla da uknjiži stan, počela je da izbegava terapiju i da pije alkohol. Uveren sam da je reč o samoubistvu! - kaže Prikić.

Komšinica je osetila dim i brzo pozvala policiju i vatrogasce.

- Videla sam telo kako leži, licem nadole. Bila je obučeno u crveno. Gornji deo tela je goreo, a iz stana je kuljao dim - kaže žena iz zgrade.