DOSAD NEOBJAVLJENI DETALJI ISTRAGE UBISTVA NA NOVOM BEOGRADU Likvidirao je Strahinju Stojanovića, ali ga je jedna stvar odala! (FOTO/VIDEO)

Efikasnom saradnjom MUP-a Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao izvršilac krivičnog dela na štetu Strahinje Stojanovića, identifikovan je Milivoje L. (1970), državljanin Srbije, ali i Bosne i Hercegovine!

Eksplozija, Strahinja Stojanović, Foto: Alo.rs

Takođe, poseduje ličnu kartu Republike Hrvatske, a ima prijavljeno prebivalište u našoj zemlji.

Izveštaji veštačenja tvrde da je u eksplozivu kojim je usmrtio Strahinju Stojanovića koristio metalne navojnice da poveća ubojitost, ali je tom prilikom ostavio tragove koji su pomogli u istrazi.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, protiv M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela Teškog ubistva iz člana 114, tačka tri Krivičnog zakona.

Ova kvalifikacija proistekla je iz kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog dela, tako i iz činjenice da je ovim delom oštećeno više lica.

Identitet izvršioca utvrđen je antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mesta.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog dela u njegovom izvršenju koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe.

Strahinja Stojanović se nije plašio osvete, Foto: Instagram

Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Inače, prihvaćeni su predlozi za pritvor, samim tim su se stekli i uslovi za raspisivanje poternice, a samim tim i INTERPOL-ova, koja je u nadležnosti MUP-a Republike Srbije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi