Đorđe Zafirović
privatna arhiva
Đorđe Zafirović

privatna arhiva

Đorđe Zafirović , Foto: privatna arhiva

Đorđe Zafirović je, prema saznanjima "Alo!", duži vremnski period dobijao pretnje smrću, a za njegovu likvidaciju su, navodno, odgovorni ljudi Luke Bojovića. 

On je živeo u ilegali otkako su ga prijatelji Luke Bojovića osumnjičili da je organizovao ubistvo Radeta Rakonjca (52).

 

U trenutku kada je izrešetan Zafirović je na sebi imao pancir.

On je bio u vezi sa Katarinom Živković i Anom Korać.

Katarina Živković i Đorđe Zafirović

Vladimir Marković

Katarina Živković i Đorđe Zafirović , Foto: Vladimir Marković

Zafir je postao poznat beogradskoj javnosti kao muž Kosmajčeve najstarije ćerke, sa kojom je bio u braku do kraja 2014. godine. Pre tog braka je već bio poznat policiji i imao je impresivan krivični dosije.

Prvo ubistvo je počinio 1995. u rodnom Nišu, a posle presude je poslat u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Odande je pobegao i krio se od policije sve dok slučaj nije zastareo. Kada se 2004. vratio u Niš, njegovi roditelji su unajmili dva policajaca da brinu o njegovoj bezbednosti.

Pročitajte još:

Međutim, dva mladića su zapucala na njega samo nekoliko meseci kasnije, u aprilu 2004, ispred Tržnog centra „Kalča” u Nišu. U pucnjavi su, osim Zafira, ranjene još tri osobe, među kojima i jedna prolaznica.

Posle ovog slučaja se preselio u Beograd, gde je i počeo da se viđa sa Kosmajčevom ćerkom. Razišli su se u jeku afere, kada je njegov tadašnji tast javno označen kao najveći narko-bos.

Policija je povezivala Zafira i sa ubistvom Jovice Radonjića (35), koji mu je bio nerazdvojni prijatelj i poslovni saradnik do kraja 2012. godine, kada je među njima izbio ozbiljan sukob. Radonjić je likvidiran početkom aprila 2015. godine, a policija je pokušala da rasvetli detalje njihovog razlaza i da utvrdi da li je Radonjić ubijen zbog 300.000 evra, koliko je, navodno, dugovao Zafiru.

Javnost je za Kosmajca čula kada ga je pre nekoliko godina optužen da je najveći narko diler u Srbiji, potom je uhapšen zbog utaje poreza, a nedavno je pravosnažno oslobođen svih optužbi.

Komentari (1)

Goga

26.12.2018 19:14

Opuste zemlja, nema domaćina, da je na planini čoban bio živeo bi 100 godina.