Leskovac
Google street view
Leskovac

Google street view

Leskovac, Foto: Google street view

Policija u Leskovcu uhapsila je i privela na saslušanje javnom tužiocu Osnovnog suda u Leskovcu tri devojke: A.M. (21), J.J. (29), i M.Š. (21), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile više krivičnih dela prevare radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Leskovačka policija osnovano sumnja da su okrivljene devojke u toku maja i juna meseca tekuće godine izvršile sedam krivičnih dela. One su se ljudima predstavljale kao osobe koje uspešno skidaju „crnu magiju“. One su kod lakovernih leskovačkih domaćica dolazile u kuće i stanove kada su uglavnom domaćice bile same u kući, a onda im u kraćoj sesiji skinu crnu magiju, pod izgovorom da su je „ispratili njihovi dušmani“.

One su tražile da domaćice zlato, devize i nakit umotaju u papir ili peškir i da ostave neposredno ispod kreveta u spavaćoj sobi, kako bi te te dragocenosti „tu odleže najmanje sedam dana“, a onda koristeći nepažnju svojih domaćica uzimale te dragocenosti i brzo odlazile iz stana.

Policija

Alo!/ Dejan Briza

Krivična prijava ih tereti da su tako ukrale oko 440 hiljada dinara, ali se pretpostavlja da bi taj iznos mogao biti i veći jer mnoge leskovačke domaćice od sramote nisu prijavile slučaj.

Okrivljene devojke su uhapšene kada je jedna od oštećenih ipak prijavila slučaj, pa su skidačice magije odmah privedene na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu, gde im je sudija za predhodni istražćnni postupak na predlog tužioca odredio pritvor do 30 dana.

Pročitajte još: