Dea Đurđević
Printscreen
Dea Đurđević

Printscreen

Dea Đurđević, Foto: Printscreen

"Na Vojnomedicinskoj akademiji danas je operisana pacijentkinja D.Đ., a operativni zahvat trajao je oko pet sati. Operaciju je izveo hirurški tim lekara Vojnomedicinske akademije i Kliničkog centra Srbije. Vođa tima bio je akademik prof. dr Marko Bumbaširević, a pored njega iz Kliničkog centra Srbije učestvovali su i prof. dr Čedomir Vučetić, asistent dr Tomislav Palibrk, dr Aleksandar Petrović i instrumentarka Nedeljka Ivanović. Iz Vojnomedicinske akademije u operativnom timu bili su hirurg plastičar pukovnik prof. dr Nenad Stepić, vaskularni hirurzi pukovnik prof. dr Aleksandar Tomić i potpukovnik doc. dr Momir Šarac, ortopedski hirurg potpukovnik asistent dr Radoslav Barjaktarović, anesteziolog potpukovnik dr Zoran Vukić i instrumentarka Jelena Perović" - navodi se u saopštenju sa VMA.

Pročitajte još:

Kako dalje otkrivaju, Dea je stabilno i van životne opasnosti, ali predstoji dug oporavak.

Saobraćajna nesreća, Dea Đurđević, Dedinje

Alo!/Vladimir Marković

Saobraćajna nesreća, Dea Đurđević, Dedinje, Foto: Alo!/Vladimir Marković

"Prva faza replantacije završena je uredno. Pacijentkinja je u stabilnom stanju, svesna i van životne opasnosti. Treba imati u vidu da je u pitanju veoma kompleksna operacija koja zahteva dug period oporavka, te je nakon ovako teških povreda ekstremiteta nezahvalno predvideti detalje daljeg toka lečenja. Molimo za razumevanje, kao i za pravo pacijenta na zaštitu privatnosti tokom dijagnostičkih ispitivanja i lečenja u celini."

Preporučujemo i ovo:

Inače, Dea Đurđević rođena je u Beogradu, 19. jula 1992. godine. Završila je Prvu ekonomsku školu, a potom i Fakultet političkih nauka, smer žurnalistika.