Smrt, bolnica
Screenshoot Youtube
Smrt, bolnica

Screenshoot Youtube

Smrt, bolnica, Foto: Screenshoot Youtube

Organi pravosuđa u Vranju odustali su od krivičnog gonjenja lekara u Službi hitne medicinske pomoći dr Nebojše Stajića (47), koji je krajem aprila osumnjičen za smrt pacijentkinje Perse Stojanović (68).

Zastupnik osumnjičenog advokat Dragan Nikolić izjavio je da će zbog neosnovanog hapšenja, pritvora i duševne boli oštećenog lekara biti podneta tužba protiv države Srbije. Nemili slučaj o kojem je izveštavao dnevnik "Alo" dogodio se u noći izmedju 27. i 28. aprila, kada je suprug pacijentkinje Časlav Stojanović telefonom pozvao Službu hitne medicinske pomoći.

Pročitajte još:

Porodica preminule žene optužila je dežurnog lekara da je nesavesno postupio, jer je na intervenciju u naselju Sobina došao navodno pijan i nije bio u stanju da pomogne pacijentkinji. Alkotestom i laboratorijskom analizom utvrđeno je da je dežurni lekar dr Nebojša Stajić kritične noći u krvi imao 1,2 promila alkohola.

Zbog nepružanja lekarske pomoći, dežurni doktor je uhapšen, određeni su mu policijsko zadržavanje i pritvor do 30 dana. U pritvoru je proveo svega tri dana. Menadžment Zdravstvenog centra suspendovao je dr Nebojšu Stajića i protiv njega pokrenulo disciplinski postupak. Određene istražne mere protiv doktora pokrenula je lekarska komora Srbije.Posle hapšenja i pritvaranja lekara rukovodstvo vranjskog zdravstva smenilo je načelnicu Službe hitne medicinske pomoći dr Danijelu Ilijevu.

Komentari (2)

Sanja_Bgd_Bre

30.10.2018 14:03

Kad ga pre oslobodise,nismo drugaciji ishod ni ocekivali,pijani lekar jos ima obraza i da tuzi drzavu,i treba,kad nece drzava njega,neka on njima pokaze koliko je on bahat!

CVeki

30.10.2018 19:21

@Sanja_Bgd_Bre - Pijani lekar na radnom mestu,tužiće državu koja ga plaća da spašava živote u hitnoj službi?Da li ste sigurni da se on otreznio ???Ne bih rekao,čak sumnjam da je i branioc u stanju pijanstva kad daje ovakve izjave.