Milorad Ulemek Legija
Profimedia
Milorad Ulemek Legija

Profimedia

Trai novi proces, Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije Branka Berčeka, izjavila je za „Alo!“ da je taj sud uvažio njenu i žalbu Ulemekovog branioca Aleksandra Kovačevića.

- Apelacioni sud ukinuo je odluku posebnog odeljenja kojom je odbijen zahtev za ponavljanje postupka koji smo podneli u ime Berčeka i Ulemeka, a protiv presude za pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i za ubistvo Ivana Stambolića. Sada krivično veće mora ponovo da odlučuje o našem zahtevu - rekla nam je Zora Dobričanin Nikodinović.

Odbrana je zahtev za novo suđenje podnela početkom jula prošle godine. Legija i Berček su pravosnažno osuđeni na po 40 godina zatvora, a kaznu izdržavaju u požarevačkoj „Zabeli”.

Komentari (2)

Aleksa

08.02.2018 21:27

Potpuno neprihvatljivo izvrtanje ruglu okončanih postupaka. Zbog navodno novog dokaza koji samo stavlja na rukavicu ubice neku tuđu krv ponavljati postupak gde se osuda zasniva na svedočenjima pa i onoga koji je odveo policiju do tela Stambolića je izvrtanje ruglu prava i pravde.

sareni

09.02.2018 08:03

draskovica mi nije zao...ceo zivot kuka na drzavu a on i njegova gospodja uzurpirali pola beograda...