Čedomir Jovanović
Tanjug
Čedomir Jovanović

Tanjug

Čedomir Jovanović, Foto: Tanjug

Pročitajte još:

Kako za „Alo!“ kaže njegov pravni zastupnik Dejan Dubajić, njegovom klijentu su u Urgentnom centru urađene detaljne pretrage kičme i ruke, kao i skener glave.

Čedomir Jovanović

Tanjug

Čedomir Jovanović, Foto: Tanjug

- Povrede nisu opredeljene u nalazu kao teške ili lake, izostala je ta klasifikacija. Ivkoviću je ruka vezana, ne može da je pomera, a ima nekoliko kopči - navodi Dubajić, a na pitanje kakvi su im sledeći koraci i da li će podneti krivičnu prijavu, s obzirom na to da Čedu Jovanovića i dalje štiti poslanički imunitet, navodi:

- Videćemo. Mi smatramo i da je pogazio i samoizolaciju nakon izlaska iz bolnice, čeka se nalaz tužilaštva da li je po izlasku iz bolnice morao u karantin ili ne. Svakako je napao čoveka koji se bavi decom dan po izlasku iz kovid bolnice, i to je uradio bez maske. Čekamo nadležne organe šta će da nalože tužilaštvu i do daljeg nećemo ništa preduzimati dok ne vidimo kako će biti okarakterisano - kao krivično delo, za šta smatramo da ima više nego dovoljno dokaza, ili kao prekršaj.

Prozivke na društvenim mrežama na račun Jovanovića

„Prvi reket Srbije“ je najčešći komentar koji se na društvenim mrežama može pročitati o lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću koji je teniskim reketom izudarao vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju.

Incident je zapalio Tviter, a korisnici ove društvene mreže ne prestaju da se sprdaju sa liderom LDP-a.

„Je l' to Čeda hoće da postane prvi reket Srbije? Nego ne pročitah nigde da je uhapšen...”, „Čedomir Jovanović novi trener Novaka Đokovića”, „Ala su ga opravili od korone, svaka im čast!”, „Kvalifikovao se za US Open”, bili su samo neki od komentara na vest o incidentu koji se dogodio u subotu popodne.

S druge strane, nakon incidenta se oglasio i Čedomir Jovanović, ali putem društvenih mreža.

- Fokusiran sam na suštinu, isključujem sve ostalo. Nisam siguran šta mogu da očekujem u budućnosti, ali ja se ne plašim jer znam za koga živim. Za one koji su „ja”...Anđeliju, Zoru, Janu, Mihajla, Hris, Jelu...i vas retke koji ste uprkos svemu ostali moji....i delim vaše breme kao što vi delite moje. Živim za to, volim zbog toga - naveo je lider LDP-a.

Čedomir Jovanović

Twitter

Čedomir Jovanović, Foto: Twitter

Interesantno, svega nekoliko sati pre nego što je Jovanović krenuo da divlja teniskim reketom, naveo je za jednu televiziju sledeće:

- Mi kao društvo radili smo mnoge pogrešne korake, obično smo pametni kada udarimo glavom u zid. Bolest ne bira. Velika je odgovornost kada shvatite da ugrožavate nekoga. Ova maska, pojeo bih je toliko puta do sada, ali ona ne čuva samo mene, već i druge - naveo je Jovanović.

Inače, po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, policija proverava događaj u kojem je lider LDP-a navodno teniskim reketom napao vlasnika centra za fizikalnu terapiju „Fizio centar” na Novom Beogradu.

- Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video-snimci - rekla je portparol tužilaštva Maja Delić i naglasila da krivični postupak još nije započet, a da će se o daljem postupanju odlučiti kada policija obavi sve naložene provere.

Čedomir Jovanović

Tanjug

Čedomir Jovanović, Foto: Tanjug

Pored toga, kako je dodala, vrše se i provere da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju od kovida-19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen. Dok se u javnosti spekuliše da će Jovanovića od mogućeg privođenja zaštititi poslanički imunitet, njegove doskorašnje kolege poručuju da će novi parlament biti brzo konstituisan te da je pitanje dana kada će lider LDP-a ostati bez poslaničkog imuniteta.

- Što se imuniteta tiče, tu se u javnosti pravi zabuna među građanima. Prvo, zavisi da li će biti pokrenut postupak, a čak i da se poslanik pozove na imunitet, onda tužilac ima pravo da se obrati Skupštini kako bi se skinuo imunitet, dakle poslanik praktično ne može bez podrške Skupštine da se krije iza imuniteta. Što se tiče samog Jovanovića, on ga svakako više, za neki dan, neće imati - poručio je za „Alo!” poslanik Dragan Šormaz.

Korona, KBC Zemun

Alo/Vladimir Marković

Foto: Alo/Vladimir Marković

Poslanik Marijan Rističević tvrdi da ga je postupak Čedomira Jovanovića iznenadio i poručuje da će parlament najverovatnije biti konstituisan za sedam dana.

- Da sam ja to, ne daj bože, uradio, mene bi razapeli. Tužilaštvo će to kvalifikovati kao nasilničko ponašanje, a sud dosuditi uslovnu kaznu. Kada je Nenad Čanak pretukao čoveka i to priznao, on se izvukao. Naši pravosudni organi su čudno nastrojeni. Ja sam doživeo da mi jedan sudija kaže: „Nemaš ti šta da tražiš u mojoj sudnici”. Naš pravosudni sistem je takav da je magarac pojeo vuka - navodi on i dodao da su sudije bolećive prema opoziciji.

- Godinama je država davala obezbeđenje Čedi da ga zaštiti od nasilja, ali eto, on nasilje primenjuje nad drugima nezaštićenima - zaključio je Rističević.

Preporučujemo: