Lažni zubari operišu po Srbiji!

Kurir | vesti 2016-05-31 00:33:43 2016-05-31 00:33:43

Lažnog zubara prijavio je pacijent iz Italije nezadovoljan operacijom koja je izvršena na jednoj privatnoj klinici u Srbiji.

Shutterstock

Pacijent je došao u Srbiju kako bi obaio stomatološku intervenciju, ali je po povratku kući imao brojne zdravstvene probleme. Prijavio je slučaj inspekciji i tada je otkriveno da muškarac nije član nijednog profesionalnog udruženja i da nema diplomu o završenom fakultetu.

Kasnijom istragom utvrđeno je da je on preko različitih publikacija i internet oglasa nudio usluge po veoma niskim cenama, uz kompletnu organizaciju putovanja i boravka u Srbiji, otkriva izvor iz italijanske policije za "Kurir".

Lažni zubar ima ordinacije po Srbiji i Italiji, a utvrđeno je da od 2010. nije plaćao porez.

U ordinaciji u jednoj trošnoj zgradi pronađene su brojne pincete, injekcije anestetika i različite doze adrenalina, kao i medicinski otpad s visokim rizikom od infekcija. Prostorije su bile potpuno nehigijenske, a pronađena su i skenirana dokumenta, dnevnici i beleške kako bi se rfekonstruisalo šta je lažni zubar radio.

Sumnja se da je taj pedesetogodišnjak povezan s više srpskih stomatologa, ali zbog istrage italijanska policija nije htela da saopšti da li su njihove srpske kolege uključene u istragu.

Expand player
Pogledajte više