I SKORSEZE DA IM POZAVIDI Lažni policajci presreli osobu blisku Vukotiću i pokušali da ga otruju cijanidom na neverovatan način!

Četvorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su pripremali ubistvo Jovana Vukotića koji slovi za prvog čoveka "škaljarskog klana".

Jovan Jovica Vukotić
Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Vukotić trenutno boravi u Centralnom zatvoru, a prema dosadašnjim informacijama iz istrage, uhapšeni muškarci pokušali su da mu podmetnu natrijum-cijanid u hranu koji bi ga, u slučaju da je dospeo u organizam "škaljarca", ubio za minut.

Pokušaj likvidacije Vukotića otkriven je pre mesec dana, kada je četvorka uhapšena. Navodno, oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu obično donosi ručak iz jednog beogradskog restorana.

- Predstavljajući se kao policaji, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Osim lažnih policijskih prsluka, sa oznakama UKP, kačketa i policijske značke, koja je ukradena još 2006, kod njih je nađeno i oružje.

- Tada je kod njih pronađena i sumnjiva supstanca, a veštačenjem je utvrđeno da je reč o opasnom otrovu, cijanidu. Da su uspeli da cijanid ubace u hranu, nema sumnje da bi, i pored velikog i pojačanog obezbeđenja koje Vukotić ima u ćeliji, uspeli u svojoj nameri - kaže izvor i napominje da svaki pritvorenik ima pravo da dobija hranu od kuće ili iz restorana.

Protiv osumnjičenih pokrenut je postupak za nedozvoljeno držanje oružja i pripremu ubista.

Škaljarci se našli na meti u istom trenutku

Ne treba zaboraviti da se, paralelno sa ovim događajem, dogodilo brutalno ubistvo Igora Dedovića, Vukotićevog kuma i saradnika, i Stevana Stamatovića u Atini. Grčka policija još pokušava da otpetlja zamršene konce sukoba između "kavčana" i "škaljaraca" i uđe u trag četvorici osumnjičenih koji su kobnog popodneva sasuli više od 20 hitaca u Dedovića i Stamatovića.

Igor Dedović i Stevan Stamatović
Igor Dedović i Stevan Stamatović, Foto: MUP RS

Prema policijskim evidencijama, "škaljarskim" klanom rukovode Jovica Vukotić, njegov rođeni brat Igor koji se nalazi u bekstvu, a do nedavno i Dedović, koji je likvidiran u Grčkoj. Stamatovićeva uloga bila je da rukovodi zagoračkom grupom, bliskom "škaljarskom klanu".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi