Milan Lazarević
Vladimir Marković
Milan Lazarević

Vladimir Marković

Zahteva izuzeće sudije, Milan Lazarević, Foto: Vladimir Marković/Alo

Milan Lazarević zvani Laza Bombaš (51), koji se tereti da je vođa “valjevske grupe”, optužene za ubistvo Željka Đedovića (30), udaljen je juče iz sudnice Specijalnog suda, nakon što je sudija izajvila da je "narušio javni red i mir". On će suđenje sada da prati iz posebne prostorije, kao i Zoran Jeličić (51), koji je prekjuče mokrio u sudnici.

Lazarević je udaljen u posebnu prostoriju prostoriju gde je pod nadzorom pravosudne straže, a sudija Svetlana Aleksić je rekla nema pravo na aktivno učešće osim preko advokata.

Prethodno je Lazarević prostestovao jer sudija nije dozvoljavala optuženom Marku Miličkoviću da više puta ide u toalet jer ima stomačni virus i povraća mu se.

- Voda ide iz mene, povraćam, na sat vremena moram u toalet. Ja sam Vas tužio privatno, Vi meni ne mozete da sudite. Ja sam se prekjuče javio nekoliko puta da idem u toalet, vi niste reagovali-rekao je Miličković.

Lazarević je podneo opet zahtev za izuzeće sudije jer sumnja u njenu nepristrasnost.

- Apelacioni sud je doneo četiri odluke da nisam izvršio zloupotrebu prava trazeći izuzeća. Zahtev za Vaše izuzeće sam tražio jer sumnjam Vašu nepristrasnost. Desile se ozbiljne stvari, moj advokat po službenoj dužnosti Nikola Jovanović dobija ozbiljne pretnje sa više strana. Vi sudija imate interes da se ovde ne pominje Nebojša Joksović (svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića) , a Vi ste dobri sa njegovom ženom. Vi ste direktno upleteni, Vi imate interes da se ovde ne pominje Joksović! Zahtevam da o ovom zahtevu odlučuje onaj ko treba a ne veće -rekao je Lazarević.

Sudija je odbila ovaj zahtev. Advokat Nikola Jovanović je rekao da će o pretnjama obavestiti nadležne kada bude mislio da za to bude vreme.