Darko Šarić
E stock
Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

Ima se, može se, Nebojša Joksović, Foto: Alo/Privatna arhiva

* Nebojša Joksović (48), svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića (48), poslao je sudiji Siniši Petroviću 100.000 evra 

* Joksović je potkupljen da bude svedok saradnik 

* Lazarević je zbog sumnji u nepristrasnost zatražio izuzeće sudije Petrovića

Lazarević, kome se sudi za saučesništvo u ubistvu Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva u aprilu 2009. godine, tvrdi da ima pouzdana saznanja da je Joksović preko posrednika Petroviću poslao novac.

Ono što je rekao o poznatom glumcu nateraće vam suze na oči! Poslao jak apel svim žrtvama pedofila! (VIDEO SNIMAK ISKAZA)

AUTOR: Informer/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 05.10.2019. 17:36 - 05.10.2019. 17:47 Luka Krčevinac, žrtva Gorana Jevtića, nakon jučerašnjeg javnog obraćanja, eksluzivno poručuje da Jevtića ne želi ni da pogleda, a da je presuda sramna i vređa sve žrtve seksualnih predatora.

- Saznao sam to od bliskog Joksovićevog saradnika, kome je on rekao da je posle prodaje mašina za 860.000 evra po posredniku poslao 100.000 evra sudiji Siniši Petroviću - rekao je Lazarević u sudu, ali sudija Petrović nije komentarisao njegove optužbe.

Lazarević je zbog sumnji u nepristrasnost zatražio izuzeće sudije Petrovića, kao i predsedavajuće sudije Svetlane Aleksić i člana veća Vinke Beraha Nikačević.

Tvrdi da ima dokaze, Milan Lazarević zvani Laza Bombaš

MUP

Tvrdi da ima dokaze za sve optužbe, Milan Lazarević zvani Laza Bombaš, Foto: MUP

- Prvi osnov po kojem tražim izuzeće je to što sumnjam da članovi veća amnestiraju svedoka saradnika Nebojšu Joksovića od krivične odgovornosti. Smatram da je Siniša Petrović zloupotrebio svoj položaj jer je Joksoviću vratio mašine iako za to nije bilo nijednog zakonskog osnova. Joksović je na suđenju prošle godine izjavio da ih je 2015. prodao za 860.000 evra biznismenu iz Lazarevca. Vraćanjem mašina,

Lagao da nema dva državljanstva

Lazarević je naglasio da je otkrio da je Joksović imao dvojno državljanstvo - Srbije i Crne Gore, iako je sve vreme tvrdio da je samo srpski državljanin.

- Pasoš Crne Gore dobio je 3. oktobra 2010. u Pljevljima, a samo mesec dana kasnije i srpski u Beogradu. Crnogorski mu je važio do oktobra, a srpski do novembra prošle godine - rekao je on.

Joksović je potkupljen da bude svedok saradnik - izjavio je Lazarević na suđenju takozvanoj valjevskoj grupi.

Lazarević traži izuzeće sudije Svetlane Aleksić navodeći da ona ne može da učestvuje u postupcima u kojima je svedok Nebojša Joksović pošto je u bliskim odnosima sa njegovom suprugom Tatjanom Tanjom Joksović. -One su radile u istom sudu od 2000. do 2007. godine. To je prikriveno, ali ja imam svoje izvore - Lazarević, koga veće nije pitalo za izvor.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je zatražio izuzeće kompletnog sudskog veća, navodeći da su se oglušili o tvrdnje svedoka da iza ubistva Đedovića stoji Joksović.

- Svedoci Goran Nikolašević i Miloš Nikolić dali su izjave kod notara da imaju lična saznanja da iza ubistva Đedovića stoji Nebojša Joksović zvani Joca Bokser. Sudije nisu analizirale i preispitale njegovu ulogu u tako teškom krivičnom delu - rekao je Lazarević, koji je istakao da mu je proces montiran.

Sudije su odbacile Lazarevićev zahtev za izuzeće, a on je istakao da su postupile apsolutno nezakonito, pošto je o tome trebalo da odlučuje predsednik suda. Suđenje se nastavlja 31. oktobra.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ