Žena sa stio lica,Radmila Ikić
Privatna arhiva
Žena sa stio lica,Radmila Ikić

Privatna arhiva

Žena sa sto lica, Radmila Ikić, Foto: Privatna arhiva

Osim odležavanja zatvorske kazne, Ikićeva je obavezana da oštećenoj N. Z. plati 9.552.000 dinara u roku od godinu dana od pravnosnažnosti presude.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu od 21. septembra prošle godine. Radmila Ikić je osuđena jer je, prema presudi, od februara do kraja avgusta 2016. lažima dovela u zabludu N. Z., tako što je krajem februara 2016. godine, nakon smrti oca oštećene, došla u njenu porodičnu kuću u Beogradu, predstavljajući se da je joj sestra.

Pročitajte još:

Rekla joj je da radi kao tužilac u Palati pravde, ali da joj je život ugrožen zbog presude Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam (57).

Oprostio se od oca u pratnji zatvorskih čuvara: Sreten Jocić

Vladimir Marković

Tvrdila da je krivično gonila Sretena Jocića, Foto: Vladimir Marković/Alo

Oštećenoj je pričala i kako se razvodi od tužioca Miljka Radisavljevića, koji joj „ne da da se vrati u stan“, da nema gde, kao i da joj je brat Aleksandar Tomić, direktor BIA, u šta je oštećena poverovala i primila je kod sebe u kuću, navodi se u presudi.

Tužilac Miljko Radisavljević

Rajko Ristić/Alo

Tužilac Miljko Radisavljević, hvalila se da je njen suprug od kojeg se razvodi, Foto: Rajko Ristić/Alo

Prema optužnici, sve se dešavalo od februara 2016. godine, kada se Ikićeva prvi put pojavila u kući N. Z., predstavljajući joj se kao Radmila Tomić Radisavljević, zvana Raca. Kazala joj je da joj je sestra i tražila da se vidi s njenim ocem.

Kad joj je oštećena rekla da je ovaj nedavno umro, iznenadila se i zaplakala, pravdajući se da je bila u inostranstvu i da nije znala. Kako bi bila ubedljiva, krenula je s pričama iz života oca oštećene, iznoseći čak i neke detalje iz njenog života, a koliko se dobro pripremila dokaz je i da je, kako je opisano, znala sve detalje kuće, gde šta stoji, a nabrajala je i familiju.

Bila i kuma Mila Đukanovića

Ikićeva je tokom poslednje dve decenije prevarila na desetine ljudi, uzimajući im novac i prodajući im najneverovatnije priče. Ona se tokom svoje prevarantske karijere predstavljala kao rođaka ili bliska prijateljica ljudi iz vrha političkog života, pravosuđa... Govorila je da je kuma Mila Đukanovića, kao i prijateljica Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legije, a čak se u jednom slučaju predstavila i kao sudija.

Pošto je poverovala u ono što je prevarantkinja govorila, N. Z. ju je primila u kuću, a Ikićeva je, nastojeći da je što više ubedi u svoju lažnu priču, navodno telefonom razgovarala sa svojim bratom, direktorom BIA, u vezi sa svojom bezbednošću.

Milo Đukanović

AP,Darko Vojinović

Govirla da je kuma Mila Đukanovića, Foto: AP/Darko Vojinović

Kad je N. Z. u maju 2016. prodala nasleđenu kuću i iznajmila stan u kojem će živeti dok ne kupi drugu nekretninu, Ikićeva joj je predložila da zajedno kupe vilu na Dedinju, koju ona planira da kupi.

Da bi je ubedila u svoj plan, rekla je da sve radi preko prijatelja, poznatog advokata i brata, kao i da je već potpisan ugovor, koji joj je čak i pokazala.

Tako joj je, prema navodima optužnice, od maja do kraja avgusta 2016. N. Z. u dva navrata dala po 20.000 evra i jednom 40.000 evra. Kad joj je oštećena tražila da odu i da vide vilu, Ikićeva je govorila kako se prethodni stanari nisu još iselili, kao i da je u toku renoviranje, što uključuje čak i postavljanje kamera i ozvučenja BIA!