Granični prelaz horgoš
Tanjug
Granični prelaz horgoš

Tanjug

Granični prelaz horgoš, Foto: Tanjug

 

Trojica srpskih državljana uhapšena su prilikom pokušaja da preko Horgoša za Nemačku prošvercuju lažna dokumenta.

Carina

Alo! / Dejan Briza

 

 

 

Kod njih je 30. maja pronađeno i zaplenjeno deset falsifikovanih ličnih karata Republike Češke, pet kalupa za pečate, dve kartice za mobilni telefon i četiri telefonske kartice češke pošte. 

Šverc deviza

Uprava carine

 

Kako saznajemo, oni su dokumenta sakrili u filteru za vazduh „pasata“ novosadskih tablica. Osumnjičeni su se na granici ponašali veselo, navodeći da poslovno putuju za Nemačku. Na prvi pogled sve je izgledalo uobičajeno, ali je u oči graničara upalo da su putnici imali malo ličnog prtljaga, pa je naređen pretres. Kada im je rečeno da otvore haubu, počela je nervoza jer je carinik odmah primetio da je poklopac filtera za vazduh čist, a sam filter prljav. Kada su izvukli filter, koji je bio sav izbušen, pronađena je plastična kesa sa dokumentima i pečatima.

Granica gužva čekanje

Alo!/D.V.

 

Sumnja se da je reč o kuririma koji su bili zaduženi da robu dostave kupcu.

- Veruje se da su osumnjičeni za potrebe jedne kriminalne grupe izradili lažna dokumenta i pečate. Robu su prvo izgleda nosili za Češku, a krajnja destinacije bila je Frankfurt. Daljom istragom treba da se utvrdi za koga su radili i kome je trebalo da isporuče dokumenta - rekao je za „Alo!“ sagovornik upućen u slučaj.