Krik majke ubijenog Vlade Popa odjekivao grobljem! Dok su ga spuštali u raku zavapila je: "Ne vodite ga, molim vas!"

EKIPA ALO! | vesti 2018-12-06 11:20:59 2018-12-06 11:20:59

Vlada Pop (43), vlasnik kluba „Havana“ i bliski saradnik Luke Bojovića, pokopan je juče na Novom groblju u Beogradu, posle likvidacije u kafiću na Vračaru

M. Jošida / Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zapomaganje njegove majke rasplakalo je sve rođake na putu do njegove večne kuće na Novom groblju u Beogradu.

Vlada Pop, vlasnik kockarnice „Havana“ na Slaviji, ubijen je 1. decembra u ulici Vojvode Šupljikca kada su dvojica napadača iznenada upala u kafić. Jedan od njih je iz kese izvadio hekler i sasuo 10 hitaca u Popa, usled čega je preminuo na licu mesta.

Sahranjen je juče u prisustvu članova porodice, rodbine i velikog broja prijatelja na Novom groblju u Beogradu. Veliki broj pripadnika obezbeđenja čuvao je porodicu, ali i prijatelje, a uočeni su i navijači.

Nekoliko stotina ljudi oprostilo se od Popovića, a prilikom spuštanja tela u raku grobljem su se prolamali krici njegove majke.

- Ne vodite ga! Ne vodite ga, molim vas! - zapomagala je njegova majka, posle čega joj je pozlilo.

Pored sanduka je stajala i njegova uplakana supruga Marija, kao i njihovo četvoro dece. Govor su držali Vladimirov najbolji drug Bojan Ilić i sestrić Aleksa.

- Bio si pravičan, ambiciozan, pun vrlina, lepote i dobrote. Bio si beskrajno pažljiv i uviđavan. Nisi zaboravljao svoje korene, mislio si uvek na svoje Popoviće, na svoje bližnje i čestite roditelje. Cela porodica je primer kako se ognjište čuva. Ti si uvek bio nešto posebno, nema ko te nije voleo. Tebe je bilo nemoguće ne voleti. Bio si omiljen u društvu od detinjstva, plenio si harizmom i spontanošću. Sve si radio s osmehom, pun radosti. Upisao si arhitekturu na Univerzitetu u Beogradu kao peti na rang-listi. Na trećoj godini napustio si fakultet i upustio se u borbu sa vetrenjačama života. Prešao si na arhitekturu realnosti i uskočio u bubanj koji melje - rekao je Popovićev najbolji drug, nabrajajući šta je pokojnik činio za druge i koliko je, kako on kaže, voleo da pomaže ljudima oko sebe.

Sahrani su prisustvovali Miloš Nilović Runjo, koji je sedeo s Popovićem u kafiću uoči pucnjave, koji mu, prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, nije pritekao u pomoć, već se sakrio.

Na večni počinak su ga ispratili i Zvonko Mateović, nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, Petar Ognjanović, sin ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i žandarm Vojislav Kostić, kome se, pored Vlade Popa i Dalibora Đurića, sudi zbog iznude i nanošenja teških povreda. Javnosti su postali poznati kada su uhapšeni u akciji „Durmitor“ u istoimenom restoranu u Novom Beogradu.

Ubistvo iz osvete

Kako smo ranije saznali od izvora, sumnja se da je Popović ubijen iz osvete zbog smrti Draga Božovića, koji je preminuo posle ranjavanja na Bežanijskoj kosi.

- Sve ukazuje na to da je sačekuša i pucnjava na mladog Draga Božovića osveta „škaljaraca” i Luke Bojovića zbog ubistva njegovog kuma Dragoslava Miloradovića. Ubistvo Vlade Popa je osveta za smrt Draga Božovića po principu „oko za oko, zub za zub“ - ispričao je naš izvor.

 

Aleksa: Otišao si među heroje!

Nakon najboljeg druga, okupljenima se obratio i Popovićev sestrić Aleksa.
- Samo si se preselio, ali ćemo se videti. Poklanjao si od srca, iskreno se radovao. Pomogao kad neko grca, neprijatelja pomilovao. Otišao si među heroje, među zvezde, gore. A mi dole podići ćemo glavu kad se tvoje ime spomene. Zidaš, gradiš i gore, paziš na nas, kao i do sada, lepše je tamo nebesko more - rekao je Aleksa.

Expand player
Pogledajte više