Petrovaradin
Printscreen/Google Maps
Petrovaradin

Printscreen/Google Maps

Petrovaradin, Foto: Printscreen/Google Maps

Beživotno telo S. T. starog oko 70 godina, pronašla je juče policija u kući u kojoj je živeo, u Mažuranićevoj 63, u Petrovaradinu, kada je po pozivu komšija, došla da proveri zašto nesrećnog čoveka niko ne viđa već nekoliko meseci.

Pretpostavlja se da je nesrećni čovek umro prirodnom smrću jer su vrata bila zaključana s unutrašnje strane i nema vidljivih tragova nasilne smrti. Ipak, nakon uviđaja znaće se tačno šta je uzrok smrti.

Pročitajte još:

 

Da nešto nije u redu primetile su komšije koje ga tri meseca nisu videle. U Mažuranićevoj 63 ima više stanara. Reč je o dvorišnim stanovima, među kojima je i nedovršena kuća pokojnog S. T.

- Bio je bolestan. U poslednje dve godine vidno je propao, prepolovio se. Mislim da je imao nekih problema s crevima - kazao je jedan komšija.

Policija

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Mislili smo da je otišao u Dom za stare, tako mi je bar rekao jedan komšija - dodaje komšinica vidno potresena.

- Tri meseca ga nismo videli. Živeo je sam i slabo se družio s komšijama. Bio je prilično povučen - kaže komšinica stradalog čoveka, i dodaje da se nikada nije ženio i da nema dece.

Preporučujemo i ovo:

 

Kako se saznalo na licu mesta, S. T. se tokom ratnih godina doselio u Petrovaradin iz Hrvatske.

- Doselio se s roditeljima iz Tenje, kod Osijeka. Menjali su kuću. Tamo je, čini mi se, radio kao instruktor vožnje u auto-školi. Ovde nije radio. Mislim da je primao neku mizernu penziju - pričaju komšije, i dodaju da od rodbine ima jedino brata koji živi u Kanadi.

- Ne znam da li je mlađi ili stariji, retko je dolazio. Povremeno su se čuli telefonom - kaže jedan od komšija, i dodaje da je nesrećni starac živeo veoma teško.

- Nije imao ni gas da plati, stalno je išao negde da se ogreje. Govorio je "Šta ću kada nemam grejanja u kući…" Baš je teško živeo. Ponadali smo se da je uspeo da ode u dom i da pristojno živi, baš se mučio - kažu žitelji Mažuranićeve.