Kinez zgrnuo lovu na kurirskoj dostavi, pa oštetio državu za milione

Određen mu je pritvor do 30 dana da ne bi pobegao iz Srbije.

Hapšenje
Hapšenje, Foto: Alo.rs

Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor Kinezu Z. T. (62) sa boravištem u Pančevu zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu Srbiju za oko 304,6 miliona dinara, potvrdila je Dragana Zlokolica, portparol suda.

Na predlog tužilaštva, određen mu je pritvor do 30 dana da ne bi pobegao iz Srbije.

- Preduzetnika iz Pančeva uhapsila je poreska policija u saradnji sa MUP-om. Sumnja se da je od jula 2017. do oktobra 2019. godine nabavljao i prodavao robu raznim kupcima bez dokumentacije o poreklu. Posredstvom svoje preduzetničke radnje stekao je dobit od 580 miliona dinara, koja mu je isplaćena u gotovini. Međutim, nije prijavio registraciju za PDV i nije obračunao i platio porez od 93,4 miliona dinara. Osumnjičeni nije evidentirao ni porez na ostale prihode u iznosu od 133,2 miliona dinara niti godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 77,9 miliona dinara - saopštila je Poreska uprava.
Osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je osumnjičeni državljanin Kine sa boravištem u Pančevu i da je vlasnik preduzetničke radnje „Kurirske usluge” i agencije za konsalting i marketing „Ding” iz tog grada. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi