KIKINDA: Marko skočio sa 30 metara i ostao živ! Otkriven razlog njegovog pokušaja samoubistva, komšije opisale jeziv prizor

M. Obadić/M.Ž. | vesti 2018-09-17 23:27:55 2018-09-17 23:27:55

Marko N. iz Kikinde bacio se sa visine od 30 metara i polomio desnu ruku i nogu, kosti lica, rebra, a povredio je i lobanju

Privatna arhiva

Marko N. (15) iz Kikinde bacio sa desetog sprata stambene zgrade u centru grada, sa visine od oko 30 metara, u pokušaju da ljubavne jade reši samoubistvom. Preživeo je pravim čudom! On je pao na automobil parkiran ispred zgrade i polomio ruku, nogu, kosti lica i rebra, dok je lobanju teško povredio. Operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara.

Pročitajte još:

Stanari zgrade sa koje je skočio šokirano su pritrčali prozorima u momentu kada je odjeknuo jak prasak. Predrag Sivčev, koji živi na prvom spratu, odmah je pozvao policiju.

- U prvi mah sam pomislio da je eksplodirala bomba. Pogledao sam levo-desno i video strašan prizor. Pao je tik pored drveta, na automobil. Telo mu je ležalo na krovu automobila, a glava je visila u vazduhu. Dečak ne živi u našoj zgradi, nema ključ, a zidovi su od armiranog stakla, tako da nije mogao da ih razbije. Pretpostavljam da je prošao kroz mali prozor i provukao se na terasu. Dok su ga prebacivali na nosila, jaukao je iz sveg glasa, bilo je strašno gledati - šokirano prepričava Predrag Sivčev.

Tinejdžer je posle pada prvo prebačen u Opštu bolnicu u Kikindi, gde su potvrdili da je preživeo nesreću.

- U stabilnom stanju je stigao u Klinički centar u Novom Sadu. Polomljene su mu desna podlaktica i desna natkolenica, ima i povrede glave. Ne znamo u kakvom je trenutno stanju - kažu u kikindskoj bolnici.

Vanja Dumitrov, dečakov trener, kaže da je Marko zadobio veoma ozbiljne povrede.

- Osim preloma ruke i noge, slomio je kosti lica, rebra, povredio lobanju. Zbog oteklina na glavi i povreda unutrašnjih organa operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu - kaže Dumitrov i dodaje da je dečak dve godine trenirao kik-boks i da se iznenadio kada je čuo šta je njegov učenik uradio.

- Bio je vedar i nasmejan dečko. Nedavno smo bili na jednom takmičenju gde su mu se udvarale tri cure, pa smo se svi šalili na njegov račun. Nedavno je našao prvu devojku. Koliko znam, njih dvoje su se posvađali i raskinuli putem poruka. Devojčica kaže da je to njegov predlog i da joj je te večeri u telefonskom razgovoru rekao da će skočiti sa zgrade. Međutim, sve se dešavalo pre nego što je devojka stigla do njega - priča trener i dodaje da je dečak samo tražio pažnju koja mu je nedostajala.

Svaki problem je rešiv

Doktor Nebojša Baba, psihijatar i psihodramski terapeut, kaže za „Alo!“ da adolescentima često problemi izgledaju nerešivi, ali da je važno da znaju da imaju kome da se obrate.

- Šta god da mladog čoveka navede da sebi oduzme život, treba da zna da su svi problemi rešivi i da ništa ne treba shvatiti tako tragično! Uvek postoji izlaz, ali samoubistvo nije rešenje. Bez obzira na to koliko neki problemi u školi, porodici ili sa devojkom njima izgledaju nerešivo, mogu da nađu način i da se obrate na SOS telefone ili nekom od stručnjaka - kaže dr Nebojša Baba i navodi da je većini onih koji se obrate za pomoć pružena stručna podrška i da je problem rešen.

Expand player
Pogledajte više