Zapaljeni BMW
Branko Janacković
Zapaljeni BMW

Branko Janacković

Mile Stojiljković kraj svog uništenog vozila, Foto: Branko Janačković

BMW je vlasništvo Mileta Stojiljkovića (54), keramičara iz Predejana koji u Nišu boravi svega sedam dana pa sumnja da je možda neko pomešao njegov auto sa nečijim sličnim vozilom.

- Pošao sam jutros u šest čaova na posao, kada sam video policiju ispred automobila. Tada sam ideo da je u potpunosti izgoreo.
Po zanimanju sam keramičar, u Nišu sam boravio u proteklih sedam dana kod sestričine jer sam završavao neki manji poslić. Čekao sam danas da sin dođe sa odsluženja tromesečnog vojnog roka pa da ga vozim kući. Ni sa kim nisam u svađi ili zavadi tako da ne znam ko je mogao nešto ovako da uradi. Moguće da su moj automobil pomešali sa nečijim koji je tu ranije parkiran, poverava se Mile.

Zapaljeni BMW

Branko Janacković

BMW potpuno uništen, Foto: Branko Janačković

On kaže da je šteta na vozilu 1.300 evra ali da je u gepeku izgoreo alat vredan između 2.000 i 3.000 evra.

- Sav alat za keramičarski zanat mi je bio u gepeku. Šest brusilica, „hilti“ bušilica... Auto je bio dobar, imao je nove gume. Ne znam ko je mogao da ga zapali, kaže Mile.

Stanari su primetili plamen oko pet časova. BMW se za krartko vreme pretvorio u buktinju nakon što je, kako se sumnja, zadnji deo poliven zapaljivom tečnošću. Vatrogasci su došli brzo, ali je od njega ostala samo olupina. Ipak, spašena su okolna vozila. Puntu je oštećen zadnji deo.

- Pričinjena je šteta od oko 1.000 evra. Izgoreo je zadnji deo vozila, kaže vlasnica vozila.

Na fordu fijsesti, novijeg datuma proizvodnje, izgorelo je krilo i točak.

Poilicja je izvršila uviđaj i traga za počiniocima.

Komentari (1)

drLaki

31.05.2016 19:00

Keramicar? Da ga nisu pobrkali sa Batom?