Malčanski berberin
Printscreen
Malčanski berberin

Printscreen

Malčanski berberin, Foto: Printscreen

Kako se saznaje, može se očekivati da Jovanović stavi predlog za izvođenje novih dokaza s obzirom na to da je na poslednjem glavnom pretresu, održanom 16. decembra, zahtevao da mu se omogući uvid u spise predmeta. Ovaj njegov zahtev je najverovatnije još jedan manevar, radi odugovlačenja postupka, s obzirom na to da nije uobičajeno da optuženi traži da razgleda sudske spise.

- Jovanović na to ima pravo, iako je zaista retko da optuženi iznose takve zahteve. Ovo iz razloga što to za njih po pravilu čine njihovi advokati, koji i grade strategiju odbrane i predlažu nove dokaze. To što je on izneo ovaj zahtev, pokazuje da ni u koga nema poverenja, pa ni u svog branioca.

- Verovatno da i dalje traži način da dokaže da je navodno bio neuračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela kako bi umesto na robiju otišao na lečenje u psihijatrijsku ustanovu. On od početka suđenja svoju odbranu bazira na takvom stavu, pa pretpostavljamo da će njegovi eventualni predlozi za izvođenje novih dokaza ići u tom smeru - navode izvori upoznati sa ovim slučajem.

Ako na ovom glavnom pretresu sud usvoji predloge za izvođenje novih dokaza, dokazni postupak će biti nastavljen. U suprotnom će i odbrana i optužba i Jovanović izneti završne reči. Tužilaštvo ima mogućnost da u završnoj reči predloži i kaznu za Jovanovića, koji bi s obzirom na monstruznost dela te činjenice da je višestruki povratnik, mogla biti i doživotna robija.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20.decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spašena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu. Radi zaštite maloletne žrtve, sudski postupak je zatvoren za javnost.

PROČITAJTE JOŠ: