Jovan
Fejsbuk
Jovan

Fejsbuk

Jovan, Foto: Fejsbuk

Jovan je nestao 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića dok se od druga vraćao kući, a uzrok njegove smrti još uvek se utvrđuje i zvanično nije saopšten.

Majka Milica je nakon pronalaska tela izjavila da je od policije dobila informaciju da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima i da se još uvek ne zna "da li je nesrećan slučaj ili ubistvo". Prema prvim, nezvaničnim informacijama smrt mladića nastupila je usled pada sa visine veće od 10 metara, a policija i istražni organi za sada se ne isključuju nijedan scenario.

Roditelji nastradalog mladića Milica Cvetković i Miroslav Veselinović, kao i više desetina rođaka i prijatelja, položili su juče cveće i zapalili sveće na mestu na kojem je u nedelju pronađeno Jovanovo beživotno telo.

Nišlijama je upućen poziv da u Jovanovo ime učine neko dobro delo, kao i da na ovom mestu donesu cveće i zapale sveću.

Jovan Veselinović

Printscreen/Facebook

Jovan Veselinović, Foto: Printscreen/Facebook

- Ja sam uvek pričala mom detetu kad negde krene: "Pazi preko ulice, voli te majka" i znam da smo pričali tog dana, bio je veseo, srećan. Samo pola sata pre nego što je nestao pričali smo i rekla sam mu: "Dođi kući, voli majka". On je meni rekao: "Voli sin". Grlite decu, zadnja reč uvek nek vam bude da ih volite i činite dobra dela za Jocu - rekla je ona.

Milica je rekla da potraga za nestalom decom mora da bude bolja kako se nikome ne bi desilo ono što se desilo njoj.

- Dete nije biciklo pa da ga tražite "ako dođe, dođe" i "naći ćemo ga kad tad da ga sahranite". Mora država da se uključi i svi da se ovo više ne bi dešavalo. Ja nisam ni prva, ni poslednja, al da ne bude ovakvih stvari više - rekla je Milica.

Ona je dodala da nije mogla da zamisli ništa strašnije u životu od ovoga što se dogodilo.

- To što ja osećam nije ni bitno, ali želim da zamolim sve koji ste tu, i sve koji ste znali mog Jocu da kažete kakvo je on bio dete. Nije znao da se posvađa, nije znao da mrzi, to dete je bilo ljubav, svirao je, slikao... Imam samo jednu molbu za Jovanovu dušu: pomozite nekome, pošaljite SMS za bolesno dete, spasite neku kucu ili macu. On je mnogo voleo to da radi. On nije umro, on će uvek da živi. Al vas molim, nije bitno da li ste znali njega ili ne, jedno dobro delo uradite danas, baki na ulici pomozite, gladnog nahranite... za njegovu dušu, i za vašu dušu - rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ: