Računa na 10.000 zatvorenika u Srbiji: Sreten Jocić
Zoran Ras
Računa na 10.000 zatvorenika u Srbiji: Sreten Jocić
Računa na 10.000 zatvorenika u Srbiji: Sreten Jocić, Foto: Zoran Ras

Prema saznanjima našeg lista, Jocićeva stranka će se zvati Srpska osuđenička lista (SOL), a glavni program njegove partije biće borba za veća prava osuđenika.

- Jocić će u zatvoru da prikupi 10.000 potpisa, koliko je potrebno za osnivanje partije. To mu neće biti problem jer u srpskim zatvorima trenutno ima više od 10.000 zatvorenika. Cilj mu je da se njegova stranka bavi pravima robijaša kao što su obavezni uslovni otpust, socijalna pravda za osuđena lica, bolji tretman zatvorenika i njihovih porodica. Jociću je cilj i da se izbori za češće odlaske u takozvane ljubavne sobe, na šta zatvorenici imaju pravo jednom u tri meseca. Jocić je već angažovao tim koji radi na osnivanju stranke i sam će da finasira kampanju - kaže naš izvor blizak Jociću.

Jocić se zalaže i za  ljubavnu sobu u CZ-u
Jocić se zalaže i za ljubavnu sobu u CZ-u, Foto: Dalibor Danilović

Kako saznajemo, Jocić se nada da će da osvoji 100.000 glasova na izborima koji treba da se održe na proleće i da će da uđe u parlement, a procenjuje da će da pregazi i neke „kombi partije“!

- Tačno je da moj klijent osniva stranku kojoj će isključivo biti cilj prava zatvorenih lica. On ne želi da se bori protiv sadašnje vlasti, niti da bude oponent nekoj partiji. Isključivo ide na socijalni program. Na osnivanje partije ga je potaklo iskustvo iz holandskog zatvora, u kojem su osuđena lica posećivali politički funkcioneri - potvrdio je za „Alo!“ Dragoš Cukavac, advokat Sretena Jocića.

Cukavac nije mogao da precizira da li bi u slučaju prelaska cenzusa Jocić ušao sa nekim u koaliciju.
- O tome će da razmišlja nakon izbora - zagonetan je Cukavac, koji uveliko piše program Jocićeve stranke.

Dragoš Cukavac
Dragoš Cukavac, Foto: Rajko Ristić

 

Joca iz zatvora vodi kampanju

Cukavac dodaje da će sedište stranke biti u Beogradu, pošto Jocić nema uslova da vodi kampanju iz zatvorske ćelije u „Zabeli“ u Požarevcu. - On će biti upisan kao osnivač, a u Beogradu će biti prostorije. Međutim, on će iz zatvora da diktira tempo kampanje i upravlja strankom. Ukoliko stranka uđe u parlament, Jocić neće sedeti u Skupštini jer još izdražava kaznu zatvora, ali će u tom slučaju tamo imati svoje predstavnike - objašnjava Cukavac.

Zabranjeno preuzimanje fotografija teksta ili njegovih delova
Zabranjeno preuzimanje fotografija teksta ili njegovih delova , Foto: Alo!

Komentari (4)

Ilija

03.02.2016 12:11

Joco imas moj glaa

Teodora

03.02.2016 12:53

Odmah u koaliciju sa tomislavom nikolićem, koji je robijaška majka, jer je odmah po preuzimanju funkcije predsednika države doneo ukaz o pomilovanju hiljada osuđenika, i tako obezbedio niračko telu. I,naravno, sa vučićem i sns. Ista ekipa!

branko

03.02.2016 15:32

Ovaj covek je sigurno sto puta posteniji od zadriglih politicara koji se bave najprljvijim kriminalom od mnohig advokata ,sudija i lekara koji su se zakleli na pravo i ljudskost i to su pogazili

Nana

04.02.2016 10:02

Samo napred Joco!!!