Iznošenje sanduka ispred kuće u Velikoj Krsni
M. Jošida
Iznošenje sanduka ispred kuće u Velikoj Krsni

M. Jošida

Iznošenje sanduka ispred kuće u Velikoj Krsni, Foto: M. Jošida

Živomir je preminuo u subotu, 24. marta, a nekoliko desetina ljudi došlo je u Jocićevu kuću kako bi se oprostilo od njega.

Porodica, rođaci i prijatelji su u koloni ispratili Živomira do njegove večne kuće. Sahrani su prisustvovali Sretenova supruga Vera, ali i svi njegovi sinovi - Nikolaj i Nebojša iz prvog braka, kao i Đorđe, Marko i Aleksej iz drugog braka. Opelo je najpre održano ispred kuće, a zatim je tužna povorka krenula do seoskog groblja.

 

Oslobođen za ubistvo Pukanića

Prvobitnu kaznu zatvora od 15 godina Joca Amsterdam služi od 28. decembra 2012. godine. - U međuvremenu je bio u pritvoru, od 27. aprila 2009. do 28. decembra 2012, kao okrivljeni u slučaju ubistva Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog nedeljnika „Nacional“, i njegovog saradnika Nike Franića, ali je oslobođen krivice. Ne odustaje od toga da mu se i taj pritvor uračuna u kaznu koju je dobio za naručivanje ubistva Goksija Bombaša, što ranije nije prihvaćeno - kaže sagovornik „Alo!“.

- Joca se ništa nije promenio! - komentarisali su neki od okupljenih koji su, navodno, videli Sretena Jocića.

Među okupljenima je bio i naš proslavljeni fudbaler Dušan Dule Savić sa suprugom Marinom.

 

Sanduk sa posmrtnim ostacima Živomira Jocića nosili su njegovi unuci, a u pomoć je prišao i fudbaler Dule Savić kada je povorka stigla na seosko groblje.

Fudbalska legenda Dule Savić na sahrani u Velikoj Krsni

M. Jošida

Fudbalska legenda Dule Savić na sahrani u Velikoj Krsni, Foto: M. Jošida

 Kako smo i ranije saznali, Sreten je dao čitulju za svog oca u novinama i prema rečima naših izvora, teško je podneo očevu smrt.

- Vest da mu je otac preminuo Joca je teško podneo - rekao je izvor za medije.

Oprostio se od oca u pratnji zatvorskih čuvara: Sreten Jocić

Vladimir Marković

Oprostio se od oca u pratnji zatvorskih čuvara: Sreten Jocić, Foto: Vladimir Marković

 Pre nekoliko dana, „Alo!“ je pisao da bi Sreten Jocić već sledeće godine mogao da zatraži uslovni otpust. Sud je utvrdio da je naložio i platio ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš. Jocić je najpre bio osuđen na 15 godina zatvora kao nalogodavac ubistva, ali mu je kazna smanjena na 13,5 godina. Do sada je već odležao šest, tako da bi uskoro mogao da se nađe na uslovnoj slobodi.

- Sreten Jocić osuđen je jer je dvojici policajaca naložio i platio da ubiju Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš. U kafiću Sportskog centra „Olimp“ u Beogradu, 18. jula 1995. ubijeni su Goksi Bombaš i njegova devojka Marija Đorđević - naveo je naš sagovornik.