Jovana Milenković
Printscreen/facebook
Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

U hodnicima kruševačke hirurgije okupili se rodbina i prijatelji porodilje Jovane Milenković (25) i njenog supruga Stefana Ilića (26), stradalih u saobraćajnoj nesreći na Čokotinom brdu kod Kopaonika, nedaleko od Kruševca.

Podsetimo, za volanom "fijat punta" u koji je udario autobus kruševačkog "Jugoprevoza" bio je Stefan, koji je poginuo na licu mesta, a u autu su se u kobnom momentu, sem Jovane, nalazili i njena sestra Teodora Milenković (24), još uvek na lečenju u bolnici, kao i otac Saša Milenković, koji je lakše povređen.

Pročitajte još:

Saša u holu bolnice jedva uspeva da razgovara sa bližnjima iz Djunisa i Kaonika, koji su došli da se nađu njemu i Stefanovoj majci Mariji.

- Teodora je dobro. Pokušao sam das razgovaram s njom, tešim je da će sve biti u redu, a krijem i suzdržavam se, jer se sav u sebi lomim - priča Saša. On se, ipak, od sve te okupljene rodbine, drži najbolje. Teši ostale, vidi, kaže, da povratka nema nazad, mora se gledati napred, šta treba odmah činiti.

Jovanina svekrva Marija Ilić oplakuje snaju, a sin Stefan (26) je, kaže u kapeli, gde lekar iz Niša vrši obdukciju.

- Telo možete preuzeti danas oko 13 sati, obdukcija je pri kraju - obaveštava uplakanu rodbinu radnik iz kruševačke prosekture. Kaže da će obdukcija Jovaninog tela biti u subotu, jer je procedura takva da mora proći 24 sata od smrti.

Stefanova sestra rida, jeca. Velika tragedija, ne znaju ljudi šta im je pre činiti.

- Ovo mi je starija ćerka, a posle Stefana mi je ostalo još troje dece. Celu noć oka nisam sklopila. Ponadala sam se da će mi snaja ostati u životu, ali, eto... - kroz jecaj jedva da je izgovorila Stefanova majka Marija.

U bolnici se okupila gotovo sva rodbina Saše Milenkovića iz Đunisa. Došli su i mnogi Kaoničani.

Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

- Jedva smo prošli put. Sneg je veliki, sve je zakrčeno - kaže nam jedan Sašin komšija.

Posle saznjanja da Jovanino telo mogu preuzeti tek u subotu po podne, odoše prema Kaoniku i Đunisu da se spremaju za sahranu dvoje supružnika.

- Njihova kuća je odmah preko pruge , baš gde se godinama dešavaju velike poplave. Šta da vam kažem, kad sve znate - priča nam jedan Đunišanin, s kojim smo se sretali i prošle gopdine u vreme velikih poplava.

Kako nezvanično saznajemo, dvoje supružnika će biti sahranjeni tek u nedelju na đuniškom groblju.

- Unuk je dobro, hvala bogu, kontaktirali smo lekare od ranog jutra - kaže Marija.

Podsećamo, vozač autobusa J.B., koji je izavao stravični udes pritvoren zbog teškog dela ugrožavanja javnog saobraćaja i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.