Zoran Jeličić
Printscreen/RTS
Zoran Jeličić

Printscreen/RTS

Zoran Jeličić, Foto: Printscreen/RTS

 * Zoran Jeličić (40), član valjevske grupe, nađen je pored puta Beograd- Ub bez svesti

* Pronađen je u ležećem položaju pored puta u selu Čučuge

* Verovatno mu je pozlilo dok se vraćao iz Beograda

Valjevac preživeo pravu dramu! Zoran Jeličić (40), član valjevske grupe, koji je optužen za umešanost u ubistvo biznismena Željka Đedovića i koji je u Specijalnom sudu žiletom prerezao vrat i vene, posle drame u sudnici nađen je pored puta Beograd- Ub bez svesti! 

Jeličiću je rana sanirana na VMA i pušten je na kućno lečenje, ali mu je u povratku do kuće pozlilo. Kako „Alo!“ saznaje, on se onesvestio u blizini Uba, zbog čega je hitno primljen u Opštu bolnicu u Valjevu.

 

- Pronađen je u ležećem položaju pored puta u selu Čučuge, kod Uba.

Taksista ga je dovezao u Opštu bolnicu u Valjevu, a za sada nije poznato ko ga je pronašao. Ležao je nepomično i dobro je da su ga dovezli u bolnicu. Živi u Valjevu, verovatno mu je pozlilo dok se vraćao iz Beograda - navodi naš izvor blizak istrazi i dodaje da je Jeličić bio vrlo konfuzan kada je stigao u bolnicu.

- Kada je primljen na pregled, bio je svestan, ali poprilično pospan. Govorio je usporeno i dugo mu je trebalo da odgovori na pitanja. Žalio se na jaku glavobolju. Kada je upitan za rane na vratu i ruci, rekao je da se povredio sam. Lekari su mu na desnoj strani vrata videli posekotinu, ali nije krvarila - tvrdi naš sagovornik.

Nekoliko minuta pre Vučićevog obraćanja stigla važna izjava ambasadora Rusije!

AUTOR: Alo.rs/tanjug/I.L. DATUM I VREME: 21.11.2019. 20:01 - 21.11.2019. 21:06 Obratio se Harčenko Predrag Sarapa, Foto: Printskrin Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne price i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Prema rečima našeg izvora, on je osim posekotine imao i veliki otok na ruci.

- Teško je pomerao zglob na ruci i trpeo je jak bol. Odmah mu je previjena rana na vratu i moraće da dolazi na kontrole. Preporučen mu je i pregled kod psihijatra - kaže izvor blizak istrazi.

Zoran Jeličić se tereti za ubistvo valjevskog biznismena Željka Đedovića (30), a već deset godina mu se sudi zbog tog krivičnog dela. Jeličić je u sredu naočigled sudije i svih prisutnih u Specijalnom sudu izvadio žilet i posekao sebe po vratu i veni. Vikao je: „Hoću da se ubijem zato što štitite svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu i ne dozvoljavate da se njegovo ime pomene u sudnici.“

Jeličić prerezao sebi vrat za govornicom!

AUTOR: Alo/Kurir/V.M. DATUM I VREME: 20.11.2019. 10:34 - 20.11.2019. 11:07 Optuženi iz Valjevske grupe pokušao da se ubije! Specijalni sud u Beogradu, Foto: Masanori Jošida * Haos u Specijalnom sudu u Beogradu * Zoran Jeličić iz "Valjevske grupe" pokušao samoubistvo u sudnici * Prerezao je sebi vrat!

 

Sudski čuvari su uspeli da ga zaustave, pa je prebačen na VMA, gde mu je rana sanirana. Svi su mislili da je uveliko kod kuće kada je nađen bez svesti.

Kako je saopšteno iz suda, on je u sudnicu uneo metalni predmet od jednog centimetra, koji zbog minimalne veličine nije detektovan na KD vratima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- On je najpre tražio izuzeće sudskog veća i rekao da ima sedam razloga za to. Stigao je do četvrtog razloga i sudija ga je vratio na mesto za optužene. Posle nekog vremena, opet se javio za reč. Izašao je za govornicu, ali mu nije bilo dozvoljeno da kaže šta ima, pa je iz džepa potegao prepolovljen žilet - saznali smo ranije.

Jeličić tvrdi da je ubistvo Đedovića organizovao Nebojša Joksović Joksa, svedok saradnik koji je Darka Šarića optužio za šverc kokaina iz Južne Amerike. Osim Jeličića, 2009. uhapšeni su Milan Lazarević, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković. 

 Sudija izrekao kazne od dva miliona dinara!

Milan Milijanović, jedan od okrivljenih iz valjevske grupe, obratio se zajedno sa svojim advokatom Miroslavom Živkovićem javnosti povodom procesa valjevskoj grupi, koji, kako kažu, polako ulazi u 11. godinu i postaje „fenomen srpskog pravosuđa“. On tvrdi da ih sudija samo kažnjava i uskraćuje im pravo da se iznesu dokaze.

- Ja sam okrivljen u najdužem postupku. U sud nemam više poverenja, jer ovo je presedan u istoriji pravosuđa. Ulazimo u 11. godinu, a meni je uskraćeno pravo na završnu reč. Sudija želi sve da preseče! Svaki zahtev za izuzeće tumače kao nepoštovanje suda i kao zloupotrebu. Sudija Svetlana Aleksić je u martu 2018. preuzela ovaj slučaj i od tada je izrekla kazne u iznosu od dva miliona dinara zbog navodnog nepoštovanja suda - kaže Milijanović.

 

 

Pet puta menjano sudsko veće

Milijanovićev advokat kaže da taj slučaj predugo traje i da se uvek vraćaju na početak.

- Za 10 godina nije doneta nijedna prvostepena presuda. U ovom postupku se promenilo pet veća, a postupak svakom promenom kreće iznova. Sudija hoće da donese presudu na osnovu čitanja spisa, a nije izveden nijedan dokaz! Prekida me dok iznosim dokaze, bio sam i kažnjavan. Mom branjeniku je onemogućeno da iznese celu odbranu, a sudija mu stavlja reči u usta. I Jeličiću je uskraćeno pravo da kaže šta ima. Nije ni čudo da se desilo to šta se desilo, sve predugo traje. Ovo što se Jeličiću dogodilo je posledica onoga p što smo govorili još pre godinu dana, da se krše naša prava - rekao je advokat.