Zverski ubijena: Jelena Marjanović
facebook

 

Zverski ubijena: Jelena Marjanović

facebook

Zverski ubijena: Jelena Marjanović, Foto: facebook

Prema navodima optužnice, kritičnog dana, 2. aprila 2016. godine, nakon što je bračni par Marjanović sa ćerkom Janom došao na nasip Crvenka, Jelena je otišla da džogira.

- U tom momentu, Zoran i Jana ostaju sami, a Zoran gasi mobilni telefon, ostavlja dete samo i kreće za Jelenom. Veštačenje njenog mobilnog telefona pokazalo je da je Jelenu u 16.41 pozvala kuma Vera, a njihov razgovor trajao je 35 sekundi. Posle tog razgovora, Jelena je poslala SMS izvesnom M. Š., a potom ju je pozvala i majka - iznosi naš sagovornik ono što navodno piše u optužnici.

Zoran Marjanović

Dejan Briza, ALO

Kontrolisao suprugu, Zoran Marjanović Foto: Dejan Briza, ALO

Prema nezvaničnim saznanjima našeg sagovornika, Zoran je video da Jelena piše poruke i telefonira, pri čemu je usporila korak.

- Veštačenja mobilnih telefona i izjave svedoka govore o tome da je Zoran između 16.54 i 17.04 sustigao Jelenu. Pre toga je video da ona drži telefon u ruci i pretpostavka je da je počeo da je ispituje o tome kome šalje poruke, sa kim se dopisuje i sa kim razgovara - kaže naš izvor i dodaje da je Zoran bio upućen u svaki Jelenin korak i da joj je često uzimao telefon kako bi pregledao njene poruke i pozive.

- Još jedna pretpostavka je da su Zoran i Jelena kraće vreme razgovarali, nakon čega se ona okrenula kako bi nastavila trčanje - objašnjava sagovornik.

Harmoničan odnos

Zoran Marjanović je u svojim izjavama, kako istražnim organima, tako i medijima, isticao da je Jelenin i njegov odnos bio harmoničan.

- Nismo se svađali, lepo smo živeli i dogovarali se, a i radili smo zajedno - rekao je Zoran. Govoreći o kritičnom danu, Marjanović je isticao da se nijednog trenutka nije odvajao od ćerke, niti da je silazio sa nasipa i prilazio kanalu.

Prema optužnici, Zoran je oštrim predmetom ubo Jelenu u lakat i vrat, a ona je počela da beži. Tada joj je ispao telefon, kao i jedna patika i gumica za kosu. Nesrećna žena je bežeći ušla u kanal, a Zoran joj je sa obale metalnim predmetom zadao osam smrtonosnih udaraca u glavu, od kojih je pala u kanal, licem okrenutim nadole i udisala je vodu.

Kako „Alo!“ saznaje iz teksta optužnice, koja još nije potvrđena od strane Višeg suda, nazire se i mogući motiv zločina. Naime, iz iskaza brojnih svedoka proizlazi da je Jelena nameravala da napusti porodičnu kuću u Borči i da sa sobom povede i ćerku.

- Otkako su se venčali, Zoran i Jelena su živeli u njegovoj porodičnoj kući u Borči, i to u zajednici sa njegovim roditeljima i bratom. Jelena se žalila prijateljicama i rođacima da više ne može da podnese život u toj kući. Ona je želela da suprug, njihova ćerka i ona počnu da žive sami, ali se Zoran tome navodno protivio, pa je Jelena nagovestila da će otići bez njega - priča izvor.

Sva ova saznanja, prema rečima našeg izvora, ukazivala su na mogućnost da je Zoran, kada je video da njegova supruga razmenjuje poruke misleći da je on ne vidi, pomislio da ona kuje plan da ode iz njihovog doma. 

- Od samog početka istrage, inspektori su sumnjali da je okidač za ubistvo bilo to što je Zoran hteo da spreči Jelenin odlazak. Više od toga, želeo je da spreči da ona povede ćerku. Međutim, on nikada u svojim izjavama nije pominjao Jeleninu želju da ode iz kuće, a pitanje je i da li bi Jelena zaista otišla, pa je sve ostalo na nivou policijske pretpostavke - kaže izvor.

Ostalo je i nejasno i čija su tri biološka traga koji su izolovani iz DNK nađenom na Jeleninom telu. Nesporno je da je reč o muškarcima, ali nedostaju dva dokaza da bi se sa 90 odsto sigurnosti moglo utvrditi kome pripadaju.

Zanimljivo je da su obducenti na Jeleninom telu uočili da su joj nokti na prstima ruku kratki, ravnomerno podsečeni i neravnomerno prekriveni iskrzanim crvenim lakom, za razliku od stopala, gde je crveni lak najvećim delom ostao na noktima.

Osim odeće, nokti odsečeni sa Jeleninih ruku predati su policiji kao neki od ključnih dokaza.

Autopsija je utvrdila da je Jelena, osim na potiljku, imala rane na nadlaktici i nagnječenje na ramenu, što ukazuje na odbrambene povrede, kako bi sačuvala glavu od udaraca. Takođe je dobila udarce po nogama i tešku povredu iznad levog članka. Ipak, Jelena je najviše rana imala na glavi, utvrđeno je obdukcijom.

- U potiljačnom predelu, obostrano cela površina tkiva poglavine na kojoj se nalaze rane potpuno je odlubljena od krova lobanje, koji je u tom predelu višestruko prelomljen - zaključili su patolozi.

Smrtonosni udarac zadobila je kada je bačena u kanal, a u prilog tome govori to da je u pevačicinom desnom plućnom krilu nađen deo mrke grančice, dužine oko 25 milimetara. U oba plućna krila nađen je mulj.

- Na osnovu svih nalaza, zaključuje se da je smrt nastupila usled oštećenja važnih moždanih centara. Jelena je bila živa kada je bačena u vodu - navodi izvor „Alo!“.

Komentari (34)

Andja

14.02.2018 09:15

Spala joj odvezana patika sa noge koju do sutradan niko nije video ni pas tragac nije namirisao ..a sto je najgore ko trci sa odvezanim patikama ?!

VUK 1

14.02.2018 09:49

@Andja - Mnogo toga ovde ne stima.....

GLUMICA

14.02.2018 09:50

ZZoran gasi telefon svoj sustize je i cita poruku koju ona salje nekom u medjuvremenu je kuma zove i majka....ALO..JELENE je vec bila mrtva i poziv kume i ta poruka su fingirani a sa majkom se tada nije cula ....A GDE JE BIO LOCIRAN KUMIN TELEFON TADA ? jelena NIJE UBIJENA NA NASIPU ...I nije bilo trcanja...JELENA JE BACENA SA DRUGE STRANE KANALA a posle pozvana policija

Tuga

14.02.2018 17:57

@GLUMICA - Zar nije logicno da majci odnese prvo rucak a ne da trci pa u 5sati da joj rucak nosi.u novinama je pisalo da su muskarac, neka plava zena i dete setali.zasto bi menjao plocice a zena ti ubijena! Zasto bi kucu prao varakinom?zasto nije podignut parket i proverilo da li su ispod plocice.

Сараџогла

14.02.2018 18:13

@GLUMICA - Ноне стопе цитамо коментаре ГУМИЦЕ сто говори ки да је убиство гледала?А сто се тице њене неписмености тера нам инат и брига је за то?Боље је да опере судове који јој стоје неопрани још од ономад.И да под хитно иде код флинзера јер поменуту ГУМИЦУ лицно познајем.

Ne blamiraj se Saradzogla

14.02.2018 19:08

@GLUMICA - Saradzogla,ne trabunjaj ,jer je jasno da upravo ti od skole imas samo veliki odmor i djacku uzinu.

Doktor

14.02.2018 21:26

@GLUMICA - Сараџогла, o neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa vašim farmaceutom ili lekarom...

mirjana

14.02.2018 10:01

Apotekaru je rekla da uskoro nece biti tu. I ko zna od kada je mučena htela da ode, a imala strah, koji se pokazao opravdanim. Od ljubavi do mrznje je kratak korak. PRAVDA ZA JELENU

Pera štikla

14.02.2018 10:02

Sve je jasno. Ubistvo se desilo na nasipu,očekujemo privođenje saučesnika i završetak sage na sudu.

Meda

14.02.2018 21:07

@Pera štikla - Ako je kojim slucajno stvarno ubijena na nasipu, onda je ubistvo izvrsno matori, a Zoran sa detetom izigrava nevinasce. Obrni okreni, svi su saucesnici.

Aleksandar

14.02.2018 10:12

Ko je izvesni M.Š. i šta mu je poslala u SMS-u? Nije se sigurno tek tako bez razloga iznervirao iako je polupan...

mirjana

14.02.2018 10:21

@Aleksandar - a ti odmah mislis na ljubavnika, jer ti mozak funcionise ISTO. ma idi bre..

ruzaa

14.02.2018 12:49

@Aleksandar - Ko god da je, nema pravo da zbog toga neko nekog ubije .......

Maja

14.02.2018 10:38

Narode.99% je u kuci ubijena..prali su je varikinom i menjali plocice..a prsti su bili u varikini jer su znali da ce uzimati DNK od ukucana..kraj.meni deda najsumnjiviji...ako nije on ubica .onda je bar pomagac..a i zna sve...ne zaboravite:-deda je sve zaj...o! Ona jeste bila sigurno na trcanju...a zatim vracena autom kuci i u svadji ubijena pa zorom posle potrage bacena u kanal...a dete je neko drugi odveo ili posle trcanja ili je opet posle ubistva kratko vodjena na kanal..kao da traze mamu

Maja

14.02.2018 13:09

@Maja - Jer,šta dete zna!?mada kako bude rasla nije iskljuceno da ce neki fleševi iz prošlosti da joj se jave i moze da poveže neke stvari...

Geti

14.02.2018 17:49

@Maja - Pisalo je da su svekar i Milos dosli po Janu dok je Zoran nastavio da je trazi.

Justicia

14.02.2018 10:55

A vi bas mislite da policija treba sve da otkrije u zutoj stampi? Mozda nesto cuva za sudski proces...

jo

14.02.2018 11:06

ma i da je slala poruke nekom muškarcu, ma i da joj je bio ljubavnik niko nema pravo nekom da oduzme zivot!

Milasin

15.02.2018 04:20

@jo - Niko nema prava da nekog pravi budalom niko. Ako ti ne odgovara okrenes se lepo i odes. Zivis s nekim i nabijas mu rogove pa ocekujes da te drzi na dlanu kao malo vode. Pa nece da moze nisusvi tako blesavi...

moravica

14.02.2018 11:25

Ne zavlacite narod.

Vestica iz Salema

14.02.2018 13:25

Milos ,Uros i Vladimir gase mobilne telefone .Kuma Vera u 16:41 poziva i zamajava Jecu ukupno 35 sekundi u trenutku kada ova trci !?! Sta je svrha ovog poziva?Da li da uspori Jecu kako bi Zoran mogao da je sustigne ?Da joj pri tom odvlaci paznju ?Pokusaj da se Zoranu napravi alibi ?

Vanda

14.02.2018 15:35

Zar taj kome je pisala nije njen saradnik koga je i Zoran veoma dobro znao?

GLUMICA

14.02.2018 17:02

@Vanda - pisao je Zoran..ona je vec bila mrtva.

uvek i uvek

14.02.2018 17:59

uvek ali uvek je švaleracija u pitanju. ne podržavam ovakve kazne ali znajte da se uvek švalerišu. žena ima samo jednu manu, mnogo voli da ima švalera.

ruzaa

14.02.2018 19:25

@uvek i uvek - To ti po svojoj zeni znas.....

zlatko

14.02.2018 21:07

@uvek i uvek - Nemoj tako. Ako tvoja žena voli da ima svalera ne mora da znači da i druge vole.

Sneško Belic

14.02.2018 22:30

@uvek i uvek - Cija zena, tvoja zena?

ivan

14.02.2018 23:04

@uvek i uvek - Zato I pises tako jer znas iz iskustva,to je tvoj problem ,ne vredjaj druge.

ivan

14.02.2018 20:14

Jelena nije nigde mrdala od Zorana .To sto je pisano nekom drugom,to je pisao Zoran kako bi oljagao zenu

Neko iz mase

14.02.2018 21:46

Sta ako je kuma Vera nije zvala Jelenu,vec "samo" pozajmila svoj telefon Zoranu kako bi ovaj sebi pravio alibi posto je svoj telefon iskljucio.Mada i za to "samo" plus ostale doprinose moze da se dobije 25 godina robije.

ivan

14.02.2018 23:12

Zasto bi svekar I dever dosli za Janu da bi Zoran kobajagi trazio Jelenu?Mogli su svi u potragu nista se nebi desilo detetu .Znaci da su odveli dete kuci da bi je on dokrajcio ako je ubio na nasipu.

Danijela

15.02.2018 23:55

@ivan - Svaka čast. Tako je.

Pitam se pitam

14.02.2018 23:36

Neke stvari koje su mozda zaboravljene.Setimo se da su poruke iz Jeleninog telefona brisane,a takodje i iz Zoranovog telefona.Kome je to bilo u interesu?Zasto su Jelenine stvari bile divljacki razbacane po sobi kako tvrdi Jelenina drugarica u vreme potrage za njom?Da li je presvlacena?Zasto je kuma zvala Sigurnu kucu?

Vidi miks

16.02.2018 02:33

Sa kim se Jelena dopisivanje je ključno pitanje, znači da je u njenom životu postojao još jedan čovek. Kad će žene da shvate da je brak svetinja. Sa kojim prav da ode od muža i povede dete sa sobom bez dogovora sa mužem. Žene se igraju sa muževi i onda nastane pakao. Ako je Zoran ubio Jelenu uradio je to u afektu jer se tom momentu, pročita ši poruku ili mu je Jelena priznala da postoji drugi čovek. Postavljam sebi i vama kako bi mi reagovali. Mogla je da ode u sigurnu kuću pa na sud,ne rizikova