"Oproštajna večera" vođe škaljaraca
printscreen/youtube

printscreen/youtube

"Oproštajna večera" vođe škaljaraca, Foto: printscreen/youtube

 

Plaćene ubice koje su mesecima pokušavale da uđu u trag vođi škaljarskog klana Igoru Dedoviću (43) otkrile su da je njegova lokacija Atina na grčki Božić 25. decembra prošle godine, kad su njegova žena i supruga Stevana Stamatovića (43) sa decom doputovale u prestonicu Grčke.

Kako saznaju lokalni mediji, dve porodice su u nedelju bile na ''oproštajnoj večeri'' jer su žene i deca Dedovića i Stamatovića za sutradan planirali povratak u Crnu Goru.

- Sumnja se da ubice nisu mogle da uđu u trag vođi klana Igoru Dedoviću, koji je za skrivanje koristio falsfikovana dokumenta i promenio lični opis, pa su odlučili da prate njegovu porodicu - objasnili su izvori upućeni u istragu.

Igor Dedović

MUP RS

Igor Dedović, Foto: MUP RS

Dedović i Stamatović, podsetimo, ubijeni su u nedelju oko 18:30 sati, dok su s porodicama sedeli u prepunom restoranu u Atini. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga, a kamere u restoranu navodno su snimile napad, koji je, prema rečima očevidaca, trajao svega trideset sekundi.

- Sumnja se da su ubice od gregorijanskog Božića pratile supruge. Očevici su ispračali da su vođe ''škaljaraca'' s porodicama najmanje dva puta nedeljno dolazile u restoran u kom su u nedelju i ubijeni. Očigledno je da su ih ubice pratile, prikupljale informacije o navikama i kretanju i iskoristile trenutak kad su bili opušteni i manje oprezni. Oni nisu otkrili kada su u Grčkoj utočište pronašli Dedović i Stamatović, ali navode da su bili izuzetno oprezni.

- Nisu imali svoje automobile, već su se prevozili isključivo sa taksijem. Koristili su falsifikovana dokumenta, a Dedović je znatno smršao i pustio bradu. Trudili su se da ne skreću pažnju na sebe - opisali su oni kako su ''škaljarci'', za kojima su ubice tragale, ali i crnogorsko pravosuđe, živeli u Grčkoj.