Jovana Milenković
Printscreen/facebook
Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Skoro niko nije disao od brojnih prijatelja,rođaka, školskih drugova i poznanika kada je sanduk sa telom Stefana Ilića(26) položen duboku u zemlju na groblju u Parunovcu kod Kruševca.Sahrana mladog čoveka koji je 10.januara na putu Kruševljac-Kaonik,vozeći “fijata” poginuo na licu mesta u direktnom sudaru sa autobusom “Jugoprevoza” bila je potresna i za one koji nisu Stefana dobro poznavali.

Pročitajte još:

Teško da da neko ovih dana nije imao bar jednu suzu za tragediju koja se odigrala. Stefan Ilić je nastradao na licu mesta i njegovo su telo satima izvlačili vatrogasci. Samo 24 sata kasnije, u Jedinici intenzivne nege teškim povredama podlegla njegova velika ljubav,mlada porodilja Jovana Milenković(25), prethodno donevši na svet sinčića teškog 3,5 kilograma.

-Stefana smo zajedno podigli moj brat Miloš i naša pokojna mati Milenija i ja-priča za “Novosti” Radoir Ilić, Stefanov stric. -Bio je vredan, dobar sin i bratanac. Mnogo je bio vezan za baku, ali i za sve nas, oca,brata Ivana i sestru Ivanu. Svi su kao što vidite pretužni.

- U Jovanu je - svedoči stric Radomir - Stefan bio zaljubljen do ušiju.

Priseća se,setno, kako je bratanac umeo da sa svojom dragom, telefonira tako što izađe iz kuće kada je lepo vreme, da drugi ne bi čuli kako joj neumorno izjavljuje ljubav.Takva ljubav, pričaju Ilići, jednom se događa.

-Poslednji pozdrav za mog sina Stefana, koji je poginuo. Nema te više sine moj-napisao je Miloš.

Rodbina i prijatelji iz Makedonije i Sarajeva bili su deo tužne povorke,ne verujući da su na sahrani mladića koji je 24.januara trebalo da proslavi rođenje sina-prvenca.Ivan, Stefanov voljeni brat, pokušavao je da ostane jak zbog porodice, ali su mu oči sve vreme bile pune suza. Sestra, Ivana, ipak, nije izdržala.Glasno je dovikivala brtaovljevo ime.

-Pozdravi svoju Jovanu, sad ste zajedno - govorila je kroz suze Ivana, moleći ljude da sačekaju sa spuštanjem sanduka kako u raku kako bi što duže bila sa bratom.

Jovana Milenković

Printscreen/facebook

Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Sahrana Jovane Milenković biće danas na groblju u Đunisu.Od povreda se u bolnici još uvek oporavlja njena rođena sestra, Teodora, koja je sa Jovanom sedela na zadnjem sedištu “fijata”. Otac, Saša Milenković bio je suvozač u autu kada se dogodila nesreća, posle čega je priveden vozač autobusa Bojan I(37). Osumnjičenom za krivično delo teška ela protiv bezbednosti javnog saobraćaja određen je pritvor do 30 dana, a Osnovno javno tužilaštvo naložilo je obdukcije tela poginulih supružnika i tehnički pregled autobusa.

STEFANOVE PORUKE JOVANI

Koliko je Stefan Ilić voleo svoju Jovanu, najbolje svedoče njegove objave na fejsbuku posvećene budućoj majci deteta,koje oboje nisu doživeli da vide.

- Dobro je kad u životu nekoga voliš i neko te voli. Nije bitno šta imaš u životu, nego koga imaš-neke su od poruka posvećenih Jovani i njihovoj ljubavi koja je tragično prekinuta.

BIO JE DOBAR VOZAČ

- Stefan je zaista bio dobar vozač, tog “fijata” sam mu ja dao da vozi-kaže za “Novosti” stric Radomir Ilić. - Bio je pažljiv za volanom. Sa Jovanom je imao velike planove, svi smo bili tu da im pomognemo, da se skuće. Zovemo stalno Kragujevac, da vidimo kako je beba. Mnogo se radovao zbog nje.

Najveća želja Stefana Ilića bila je da mu se sin zove Vuk. Porodica preminule Stefanove devojke, porodilje Jovane Milenković nam je ispričala da će Stefanova želja za njih biti svetinja.

 

Komentari (3)

ivana

12.01.2019 19:05

Saucesce porodici Ilic i Milenkovic.Nek pocivaju u miru Stefan i Jovana,nek im je vecna slava.

Milan

12.01.2019 19:23

Stvarno tuzno da se jednostavno nema sta reci.Zalosno

djole

13.01.2019 00:33

o Boze sto je moralo tako da bude....??? tuzno da tuznije nije moglo biti...